Raňajková kaša z orechov
Rýchla a jednoduchá raňajková kaša z orechov
Orechová kaša sa bude raňajkovom stole naozaj vynímať. Rýchlo sa pripravuje, dobre chutí a zasýti na dlhú dobu. Vďaka banánu a čučoriedkam získate aj ovocný nádych. Raňajková kaša z orechov je naša obľúbená, preto vám ukážeme náš obľúbený recept. Mimochodom: Oriešky, ktoré pridávate do kaše, si môžete vybrať úplne ľubovoľne. A s trochou kakaového prášku môžete kaši dodať extra čokoládový nádych!
Suroviny
Vyberte počet porcií
50 g ovsených vločiek | |
150 ml mlieka | |
2PL mletých lieskových orechov | |
2PL celých lieskových orechov | |
2PL celých mandlí | |
2PL mletých makadamových orechov | |
2PL mletých vlašských orechov | |
1 banán | |
1hrsť čučoriedok | |
1štipka škorice |
Nutričné hodnoty
462
kalórie
32 g
sacharidy
30 g
tuk
13 g
bielkoviny
Postup
1.
Uvarte ovsené vločky
Ovsené vločky priveďte do varu so 150 ml vody a potom ich varte na miernom ohni.
Hotovo
2.
Pridajte mlieko a mleté orechy.
Hotovo
3.
Orechy opražíme
Lieskové oriešky a mandle pražte na panvici na miernom ohni približne 5 minút a nasekajte ich nahrubo.
Hotovo
4.
Pripravte si ovocie
Banán ošúpeme a nakrájame na plátky, čučoriedky umyjeme.
Hotovo
5.
Servírujeme!
Kašu dochuťte soľou a škoricou a podávajte s opraženými orechmi, banánom a čučoriedkami.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.