Obazda
Super jednoduché
Syrová bavorská nátierka obazda
Obazda je bavorská klasika, ktorá by nemala chýbať pri žiadnom správnom občerstvení. Syrová nátierka pozostáva prevažne z camembertu. Pridajte maslo, cibuľu a korenie. Všetko spolu zmiešajte a vaša domáca obazda je pripravená. Niet divu, že obazda znamená v hornonemčine “zmiešaný”. K obazde (píše sa aj Obatzter alebo Obatzda) podávame chutný praclík alebo hrubý kus pšeničného chleba. Preneste na svoj stôl atmosféru Oktoberfestu a pravej bavorskej atmosféry a vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g Camembertu zrelého | |
50 g masla | |
1/2 cibule prípadne jarná cibuľka | |
1lyžička rasce | |
1čajová lyžička sladkej mletej papriky | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
294
Kalórie
2 g
Sacharidy
27 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Camembert nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.
Pripravte obazdu
Camembert zmiešajte s mletou paprikou a rascou a zľahka roztlačte. Najlepšie sa to robí vidličkou. Postupne pridávajte zmäknuté maslo, kým nevznikne krémová nátierka. Pridajte cibuľu a nátierku dochuťte soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Niektorí si do obazdy radi pridávajú veľkú polievkovú lyžicu smotanového syra, aby získali extra krémovú chuť. Recept si môžete kreatívne prispôsobiť takto, alebo s inými bylinkami a korením.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.