Palacinky s tvarohom a jahodami

Palacinky s tvarohom a jahodami: Klasika v novom svetle

Palacinky majú v kuchyniach po celom svete nezameniteľné miesto. Svoju históriu si píšu už tisíce rokov a vďaka svojej variabilite sa stali obľúbeným pokrmom nielen na Slovensku, ale aj v mnohých ďalších kultúrach. Sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a chutný recept, ktorý sa dá ľahko prispôsobiť vlastným preferenciám. Ako tradičné, tak aj tie s rôznymi náplňami, ponúkajú nespočetné možnosti pre experimentovanie. Vyskúšajte palacinky s tvarohom a jahodami.

Prejsť na recept

Hoci palacinky sú najčastejšie vnímané ako sladký dezert alebo raňajkové jedlo, dajú sa pripraviť aj v slanej variante. Napríklad plnené syrom, špenátom či údeným lososom. Ale keď hovoríme o dezertných variantoch, možnosti sú naozaj nekonečné. Či už preferujete klasiku ako palacinky s nutelou, ovocnými sirupmi alebo exotické kombinácie, vždy si môžete byť istí, že zakaždým objavíte niečo nové.

Dôvody, prečo vyskúšať tvaroh a jahody

Náš recept ponúka neodolateľnú kombináciu krémovosti tvarohu a sviežosti jahôd. Jahody, okrem toho, že dodávajú palacinkám príjemnú kyselkavosť, sú skvelým zdrojom vitamínov a antioxidantov. V kombinácii s tvarohom, ktorý je bohatý na bielkoviny, získate nielen chutný, ale aj vyvážený dezert. A ak máte chuť trochu experimentovať, môžete vyskúšať aj iné bobuľovité ovocie, ako sú maliny, čučoriedky alebo ríbezle. Či už si ich pripravíte ako rýchle raňajky, dezert po obede alebo ich ponúknete ako časť večerného pohostenia, vždy získate pochvalu a spokojné úsmevy od všetkých, ktorí ich ochutnajú. Tak neváhajte a buďte kreatívni s naším receptom na palacinky s tvarohom a jahodami!

V našom archíve receptov nájdete aj ďalšie zaujímavé a kreatívne tipy na lahodné dezerty. Pomôžu vám s nimi naši kuchynskí pomocníci. A ak chcete zabaliť palacinky, či akýkoľvek iný dezert, ako výslužku alebo jedlo na cesty, pomôžu vám naše krabičky na jedlo. nenechajte zastaviť ničím, čo by vám malo odoprieť ten slastný pocit užiť obľúbený dezert kedykoľvek, keď naň dostanete chuť.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 porcie palaciniek
250 g tvarohu
2 žĺtky
60 g práškového cukru
1štipka soli
150 g čerstvých jahôd

Nutričné hodnoty

611 Kalórie
86 g Sacharidy
15 g Tuky
31 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte ovocie

Jahody umyte, odstráňte stopky a 100 g jahôd nakrájajte na drobné kocky. Zvyšok nakrájajte na štvrtiny.
Hotovo
2.

Pripravte tvarohový krém

Tvaroh zmiešajte so žĺtkom, polovicou práškového cukru, soľou a nakrájanými jahodami.
Hotovo
3.

Naplňte palacinky

Palacinky rovnomerne potrite tvarohovým krémom. Raz preložte do polkruhu a potom preložte na štvrtinu. Na palacinky rozotrite zvyšné jahody a práškový cukor.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF