Celozrnné škoricové slimáky
Vyskúšajte náš recept na škoricové slimáky
Celozrnné škoricové slimáky sú rustikálnejším súrodencom klasickej verzie s množstvom masla, cukru a polevy. Pečieme ich s jablkovým pyré a môžeme ním nahradiť časť masla a tiež cukru. Vďaka celozrnnej múke sú slimáky bohatšie, o niečo zdravšie a majú rustikálny nádych!
Suroviny
Vyberte počet porcií
350 g celozrnnej múky | |
75 ml mandľového mlieka | |
2ČL prášku do pečiva | |
1/2kocky čerstvého droždia | |
35 g trstinového cukru | |
1PL javorového sirupu | |
40 g jablkovej šťavy | |
10 g masla | |
1 vajce | |
1štipka soli | |
10 g trstinového cukru | |
1PL javorového sirupu | |
2ČL škorice |
Pomôcky
mixér voliteľné |
Nutričné hodnoty
135
kalórie
24 g
sacharidy
2 g
tuk
4 g
bielkoviny
Postup
1.
Na cesto:
Droždie rozpustite vo vlažnom mlieku s javorovým sirupom a 1 PL múky. Prikryte a nechajte 15 minút kysnúť pri izbovej teplote.
Hotovo
2.
Zmiešajte ingrediencie
Zmiešajte zvyšnú múku, prášok do pečiva, soľ a trstinový cukor. Pridajte vajce, maslo, jablkové pyré a droždie a v kuchynskom robote alebo ručne mieste, kým nevznikne hladké a vláčne cesto.
Hotovo
3.
Cesto nechajte odležať a vyvaľkajte
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik hrubý cca 1 cm.
Hotovo
4.
Na náplň:
Všetky prísady zmiešajte a rovnomerne rozotrite na cesto. Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
Hotovo
5.
Nechajte škoricové slimáky kysnúť
Škoricové slimáky vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich prikryté kysnúť ďalších 30 minút.
Hotovo
6.
Pečieme!
Rúru predhrejte na 200 °C a škoricové slimáky pečte 10 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.