Veľkonočný chlieb
Veľkonočný chlieb so sultánkami (hrozienkami): Sladký a nadýchaný kvasnicový chlieb, ktorý je ako stvorený na veľkonočné raňajky alebo predĺžený veľkonočný obed. Tento recept môžete ľahko upiecť v chlebovom stroji. Okrem toho vám poskytneme návod, ako pripraviť najlepší veľkonočný chlieb aj bez stroja na chlieb. Stačí, ak do pekárne vložíte všetky prísady a nastavíte program. Na ručné pečenie sú k dispozícii podrobnejšie pokyny. Vyskúšajte to! Tip: Jedna porcia zodpovedá približne jednému krajcu chleba, pričom sa predpokladá, že z chleba je približne 12 krajcov.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
540 g múky | |
200 g cukru | |
1 balenie sušeného droždia | |
80 g masla | |
1ČL soli | |
2ČL vanilkového extraktu | |
1/2 pomaranča | |
1/2 citróna | |
100 g hrozienok | |
3 vajcia | |
200 ml mlieka |
Pomôcky
1 automatická pekáreň na chlieb voliteľné | |
1 kuchynský robot voliteľné | |
1 forma na chlieb alebo tortu |
Nutričné hodnoty
332
kalórie
55 g
sacharidy
9 g
tuk
7 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie:
Nastrúhajte kôru z pomaranča a citróna. Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu
Hotovo
2.
Pripravte cesto
Všetky prísady na cesto vymiešajte ručne alebo pomocou kuchynského robota (hák na cesto) do hladka. Vytvarujte guľu, prikryte ju a nechajte 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Hotovo
3.
Vytvarujte cesto do požadovaného tvaru
Cesto opäť dobre vymiesime, vložíme do požadovanej formy a necháme opäť kysnúť približne 1 hodinu.
Hotovo
4.
Predhrejte rúru
úru predhrejte na 175 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.
Pečieme chlieb
Vyšľahajte žĺtok s mliekom a opatrne ním potrite celé cesto. Chlieb pečte približne 45 minút, skúšajte paličkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.