Vegánsky hruškový koláč – obrátený štýl
Super jednoduché
Hruškový koláč, ako ho nepoznáte
Tento vegánsky hruškový koláč sa stane jedným z vašich najobľúbenejších: Je rýchly na prípravu a vyzerá skvele. Pretože: je upečený v štýle obráteného koláča. To znamená, že karamelizované hrušky (vďaka ktorým je tento koláč taký neodolateľný) sa dostanú na spodok formy na pečenie. Po upečení sa koláč vyklopí, aby sa ukázala jeho plná krása – a to všetko bez živočíšnych produktov. Vyskúšajte náš recept s prekvapivým efektom a zažiarte na najbližšom stretnutí pri káve s vegánskym obráteným hruškovým koláčom!
Suroviny
Vyberte počet porcií
120 g margarínu | |
200 g hnedého cukru | |
1/4lyžičky škorice | |
1štipka muškátového orieška | |
3 hrušky | |
1lyžička vanilkovej pasty prípadne vanilkový extrakt | |
1lyžica hruškového sirupu prípadne agávového sirupu | |
2 banány | |
125 g múky | |
3lyžičky kukuričnej krupice | |
1lyžička prášku do pečiva | |
1/2lyžičky soli | |
220ml ovseného mlieka |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér | |
forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
339
Kalórie
52 g
Sacharidy
13 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zmiešajte karamel
Polovicu margarínu s polovicou cukru, hruškovým sirupom, škoricou a muškátovým orieškom zohrievajte v hrnci, kým nevznikne viskózna zmes.
Hotovo
2.
Nalejte do formy na pečenie
Formu na pečenie dobre vymastite (prípadne vyložte papierom na pečenie) a nalejte do nej zmes.
Hotovo
3.
Pripravte hrušky
Hrušky umyte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na osminky. Rovnomerne rozotrite na karamelovú zmes.
Hotovo
4.
Zmiešajte cesto
Zvyšný margarín a cukor vyšľahajte do peny, banány ošúpte, roztlačte vidličkou a pridajte do cukrovej zmesi s vanilkovou pastou. Dobre premiešajte.
Hotovo
5.
Dokončite cesto
Postupne pridávajte múku, kukuričnú múku, prášok do pečiva a soľ a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Pridajte ovsené mlieko a miešajte do hladka.
Hotovo
6.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
7.
Pečenie koláča
Cesto opatrne nalejte na hrušky a koláč pečte približne 45 minút. Nechajte mierne vychladnúť a vyklopte na tortový tanier na podávanie.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Jedna porcia je jeden kúsok. Celý koláč má 8 kúskov.