Tekvicový koláč

Jesenná dobrota – tekvicový koláč

Ťažko si predstaviť náš repertoár jesenného pečenia bez tekvicového koláča. Jednoduchý piškótový koláč je jedným z našich najobľúbenejších, rovnako ako Pumpkin Pie a tekvicové Cupcakes. Pretože sa dá rýchlo namiešať, chutí veľmi lahodne a ako koláč pečený na plechu zasýti veľa ľudí. Existuje teda mnoho výhod, ktorým jednoducho nemôžeme konkurovať. Vyskúšajte náš chutný recept a nechajte sa presvedčiť.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
900 g tekvice Hokkaido
3 vajcia
250 g cukru
375 g múky
120 g masla
1vrecúško prášku do pečiva
1štipka soli
1lyžička škorice
1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

303 Kalórie
52 g Sacharidy
8 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava tekvice

750 g tekvice nakrájajte na kocky a varte vo vode 20 minút do mäkka. Potom ju sceďte a rozmixujte na pyré. Zvyšok tekvice najemno nastrúhajte.
Hotovo
2.

Cesto premiešajte

Rozpustite maslo. Vyšľahajte spolu s nastrúhanou tekvicou, cukrom, vajcami, škoricou a soľou. Pridajte múku, prášok do pečiva a pudingový prášok. Nakoniec primiešajte tekvicové pyré a všetko spracujte na hladké cesto.
Hotovo
3.

Predhriatie rúry

Predhrejte rúru na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Pečenie tekvicového koláča

Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrite cesto. Pečte asi 30 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF