Tekvicové brownies

Jesenné brownies? Tekvicové brownies!

Tekvicové brownies sú na jeseň naše najobľúbenejšie. Čo môže byť lepšie ako prísť domov po dlhej prechádzke v pestrofarebnej zeleni, popíjať horúcu čokoládu a pochutnávať si na lahodnom Brownie s vírom chutí smotanového syru a tekvice? Neexistuje nič lepšie! Nadýchané čokoládové cesto a tvarohovo-tekvicová poleva sú tou najlepšou kombináciou, ktorú nemôžeme z našich kníh o pečení len tak vynechať. Vyskúšajte náš chutný recept!

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g horkej čokolády
200 g masla
150 g cukru
3 vajcia
75 g múky
30 g kakaa na pečenie
1lyžička prášku do pečiva
1štipka soli
Na tekvicový krém
250 g tekvicového pyré kupovaného alebo domáceho
3PL cukru
1ČL škorice
1/4ČL muškátového orieška
100 g smotanového syra
5PL vody
1 vajce
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér
Nádoba na pečenie

Nutričné hodnoty

366 Kalórie
31 g Sacharidy
25 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Na cesto

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Zmäknuté maslo vyšľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom do nadýchanej konzistencie. Pridajte čokoládu, vajcia a cukor a všetko spolu premiešajte. Pridajte prášok do pečiva, kakao, múku a soľ a vymiešajte hladké cesto.
Hotovo
2.

Na tekvicový krém

Všetky prísady na tekvicový krém (okrem vody) rozmixujte do hladka.
Hotovo
3.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Na swirl

Do malej misky nalejte 6 lyžíc cesta. Zvyšné cesto nalejte do vymastenej alebo s pečiacim papierom vyloženej rúry. Na vrch natrite tekvicový krém. Zvyšok cesta zrieďte vodou, rozotrite ho na krém a vidličkou alebo špáradlom ho premiešajte.
Hotovo
5.

Pečenie brownies

Brownies z tekvice pečieme približne 35 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF