Tekvicové brownies
Super jednoduché
Jesenné brownies? Tekvicové brownies!
Tekvicové brownies sú na jeseň naše najobľúbenejšie. Čo môže byť lepšie ako prísť domov po dlhej prechádzke v pestrofarebnej zeleni, popíjať horúcu čokoládu a pochutnávať si na lahodnom Brownie s vírom chutí smotanového syru a tekvice? Neexistuje nič lepšie! Nadýchané čokoládové cesto a tvarohovo-tekvicová poleva sú tou najlepšou kombináciou, ktorú nemôžeme z našich kníh o pečení len tak vynechať. Vyskúšajte náš chutný recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g horkej čokolády | |
200 g masla | |
150 g cukru | |
3 vajcia | |
75 g múky | |
30 g kakaa na pečenie | |
1lyžička prášku do pečiva | |
1štipka soli |
Na tekvicový krém
250 g tekvicového pyré kupovaného alebo domáceho | |
3PL cukru | |
1ČL škorice | |
1/4ČL muškátového orieška | |
100 g smotanového syra | |
5PL vody | |
1 vajce |
Nutričné hodnoty
366
Kalórie
31 g
Sacharidy
25 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na cesto
Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Zmäknuté maslo vyšľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom do nadýchanej konzistencie. Pridajte čokoládu, vajcia a cukor a všetko spolu premiešajte. Pridajte prášok do pečiva, kakao, múku a soľ a vymiešajte hladké cesto.
Hotovo
2.
Na tekvicový krém
Všetky prísady na tekvicový krém (okrem vody) rozmixujte do hladka.
Hotovo
3.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Na swirl
Do malej misky nalejte 6 lyžíc cesta. Zvyšné cesto nalejte do vymastenej alebo s pečiacim papierom vyloženej rúry. Na vrch natrite tekvicový krém. Zvyšok cesta zrieďte vodou, rozotrite ho na krém a vidličkou alebo špáradlom ho premiešajte.
Hotovo
5.
Pečenie brownies
Brownies z tekvice pečieme približne 35 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.