Škoricové slimáky z lístkového cesta
Super jednoduché
Romantický jesenný večer? Škoricové slimáky
Dnes máme na programe upiecť škoricové slimáky z lístkového cesta. Prečo? Sú pripravené na konzumáciu už za 25 minút. Sú tiež vylepšené vlašskými orechmi a hrozienkami. Pre nás je to ideálna voľba na chladné a sychravé jesenné dni. Čo si o tom myslíte? Samozrejme, záleží len na vás, čo do škoricových slimákov pridáte. Buďte kreatívni!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 lístkové cesto možno kúpiť hotové | |
2lyžičky vegánskeho masla | |
2lyžice škorice | |
2lyžice cukru | |
30 g hrozienok | |
30 g vlašských orechov | |
25 g práškového cukru |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
279
Kalórie
31 g
Sacharidy
15 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Zmiešame škoricu a cukor. Vlašské orechy nasekáme nahrubo. Predhrejeme teplovzdušnú fritézu na 190 °C.
Hotovo
2.
Pripravíme škoricové slimáky
Rozpustíme vegánske maslo. Rozvaľkáme lístkové cesto a rozotrieme naň rozpustené maslo. Posyeme škoricovým cukrom, vlašskými orechmi a hrozinekami a zrolujeme ho pozdĺžne. Nakrájame 6 približne 3 cm dlhých slimákov.
Hotovo
3.
Upečieme škoricových slimákov
Vyložíme plech fritézy papierom na pečenie a poukladáme doň škoricové slimáky jedného vedľa druhého. Pečieme 15 minút pri 190 °C dozlatista. Posypeme ich práškovým cukroma užijeme si tú chuť.
Hotovo
Poznámky
Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, škoricové slimáky môžete upiecť aj v rúre.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.