Škoricové slimáky z lístkového cesta

Romantický jesenný večer? Škoricové slimáky

Dnes máme na programe upiecť škoricové slimáky z lístkového cesta. Prečo? Sú pripravené na konzumáciu už za 25 minút. Sú tiež vylepšené vlašskými orechmi a hrozienkami. Pre nás je to ideálna voľba na chladné a sychravé jesenné dni. Čo si o tom myslíte? Samozrejme, záleží len na vás, čo do škoricových slimákov pridáte. Buďte kreatívni!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 lístkové cesto možno kúpiť hotové
2lyžičky vegánskeho masla
2lyžice škorice
2lyžice cukru
30 g hrozienok
30 g vlašských orechov
25 g práškového cukru
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

279 Kalórie
31 g Sacharidy
15 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Zmiešame škoricu a cukor. Vlašské orechy nasekáme nahrubo. Predhrejeme teplovzdušnú fritézu na 190 °C.
Hotovo
2.

Pripravíme škoricové slimáky

Rozpustíme vegánske maslo. Rozvaľkáme lístkové cesto a rozotrieme naň rozpustené maslo. Posyeme škoricovým cukrom, vlašskými orechmi a hrozinekami a zrolujeme ho pozdĺžne. Nakrájame 6 približne 3 cm dlhých slimákov.
Hotovo
3.

Upečieme škoricových slimákov

Vyložíme plech fritézy papierom na pečenie a poukladáme doň škoricové slimáky jedného vedľa druhého. Pečieme 15 minút pri 190 °C dozlatista. Posypeme ich práškovým cukroma užijeme si tú chuť.
Hotovo

Poznámky

Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, škoricové slimáky môžete upiecť aj v rúre.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF