Šalát z červenej kapusty
Super jednoduché
Celoročný šalát z červenej kapusty
Šalát z červenej kapusty s mrkvou a fetou. Kombinácia, ktorú by sme mohli jesť kedykoľvek v lete aj v zime. Či už ako alternatíva k dusenej červenej kapuste s jablkami, alebo ako občerstvenie, Meal Prep, či na desiatu – farebný šalát sa jednoducho vždy hodí. Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1/4hlavy červenej kapusty | |
2 mrkvy | |
200 g fety | |
1polievková lyžica cukru | |
1polievková lyžica soli | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
1 červená cibuľa | |
1PL olivového oleja | |
1PL balzamikového octu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
209
Kalórie
11 g
Sacharidy
13 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Červenú kapustu zbavíme stredu a nakrájame na tenké prúžky. Mrkvu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Cibuľu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme.
Hotovo
2.
Premiešame červenú kapustu
Červenú kapustu dochutíme soľou a cukrom a dôkladne premiešame. V prípade potreby vylejeme z misky prebytočnú vodu.
Hotovo
3.
Dokončenie šalátu
Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.