Šalát z červenej kapusty

Celoročný šalát z červenej kapusty

Šalát z červenej kapusty s mrkvou a fetou. Kombinácia, ktorú by sme mohli jesť kedykoľvek v lete aj v zime. Či už ako alternatíva k dusenej červenej kapuste s jablkami, alebo ako občerstvenie, Meal Prep, či na desiatu – farebný šalát sa jednoducho vždy hodí. Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1/4hlavy červenej kapusty
2 mrkvy
200 g fety
1polievková lyžica cukru
1polievková lyžica soli
1/2zväzku petržlenovej vňate
1 červená cibuľa
1PL olivového oleja
1PL balzamikového octu
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

209 Kalórie
11 g Sacharidy
13 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Červenú kapustu zbavíme stredu a nakrájame na tenké prúžky. Mrkvu ošúpeme a nadrobno nakrájame. Cibuľu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na pásiky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme.
Hotovo
2.

Premiešame červenú kapustu

Červenú kapustu dochutíme soľou a cukrom a dôkladne premiešame. V prípade potreby vylejeme z misky prebytočnú vodu.
Hotovo
3.

Dokončenie šalátu

Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF