Šalát Kritharaki

Šalát Kritharaki je ideálny na grilovačku alebo aj na zlepšenie sa dňa. Kritharaki je grécka cestovina, ktorá pripomína väčšie zrnká ryže. Nazýva sa aj orzo alebo risoni. Chutné malé cestoviny sa dokonale kombinujú s čerstvými prísadami, ako sú paradajky, cibuľa a uhorka. Tento šalát ochutený trochou citróna, olivového oleja, soli a korenia bude určite ozdobou najbližšieho bufetu. Prečo ho nevyskúšať práve teraz?

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g rezancov kritharaki
1/2 uhorky
200 g koktailových paradajok
150 g syru Feta
100 g čiernych olív bez kôstok
1/2 červenej cibule
1/2zväzku petržlenovej vňate
2PL olivového oleja
1PL citrónovej šťavy
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

207 Kalórie
26 g Sacharidy
7 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Uvarte cestoviny

Cestoviny Krtharaki uvarte podľa návodu na obale, sceďte a zmiešajte s 1 PL olivového oleja. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.

Pripravte ingrediencie

Umyte uhorky, paradajky a petržlenovú vňať. Všetko nakrájajte na malé kúsky. Fetu sceďte a rozdrobte. Olivy nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájte nadrobno.
Hotovo
3.

Naaranžujte šalát

Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady. Dochuťte olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Ako alternatíva k základnému dresingu sa k tomuto šalátu výborne hodí aj jogurtový dresing!
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF