Šalát Kritharaki
Šalát Kritharaki je ideálny na grilovačku alebo aj na zlepšenie sa dňa. Kritharaki je grécka cestovina, ktorá pripomína väčšie zrnká ryže. Nazýva sa aj orzo alebo risoni. Chutné malé cestoviny sa dokonale kombinujú s čerstvými prísadami, ako sú paradajky, cibuľa a uhorka. Tento šalát ochutený trochou citróna, olivového oleja, soli a korenia bude určite ozdobou najbližšieho bufetu. Prečo ho nevyskúšať práve teraz?
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g rezancov kritharaki | |
1/2 uhorky | |
200 g koktailových paradajok | |
150 g syru Feta | |
100 g čiernych olív bez kôstok | |
1/2 červenej cibule | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
2PL olivového oleja | |
1PL citrónovej šťavy | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
207
Kalórie
26 g
Sacharidy
7 g
Tuky
8 g
Bielkoviny
Postup
1.
Uvarte cestoviny
Cestoviny Krtharaki uvarte podľa návodu na obale, sceďte a zmiešajte s 1 PL olivového oleja. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.
Pripravte ingrediencie
Umyte uhorky, paradajky a petržlenovú vňať. Všetko nakrájajte na malé kúsky. Fetu sceďte a rozdrobte. Olivy nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájte nadrobno.
Hotovo
3.
Naaranžujte šalát
Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady. Dochuťte olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Ako alternatíva k základnému dresingu sa k tomuto šalátu výborne hodí aj jogurtový dresing!
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.