Rybie prsty z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Rybie prsty: Zapnite teplovzdušnú fritézu a za pár minút vychutnávajte!
Milujeme prípravu rybích prstov v teplovzdušnej fritéze. Prečo? Je to rýchle, chutné a výsledok je neporovnateľne chrumkavejší. Preto sa dnes s vami podelíme o náš recept na chrumkavé rybie prsty z fritézy Airfryer. Pýtate sa, aké ryby sú vhodné? Väčšina komerčných rybích prstov používa aljašskú tresku. To robíme aj my. Ak nie je k dispozícii alebo chcete vyskúšať niečo iné, môžete vyskúšať aj merlúzu, okúnika alebo tresku.
Mimochodom, vedeli ste, že v teplovzdušnej fritéze môžete ľahko pripraviť aj mrazené rybie prsty? Jednoducho ich vložte do panvice a nastavte teplovzdušnú fritézu na 180 °C. Prsty sú hotové už za 10 minút. Existuje niečo jednoduchšie?
Či už domáce alebo z mrazničky: teraz je čas na rybie prsty!
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g tresky aljašskej | |
200 g strúhanky | |
100 g múky Typ 405 | |
3 vajcia | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
669
Kalórie
74 g
Sacharidy
20 g
Tuky
45 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Rybu opláchnite v studenej vode, osušte kuchynskou rolkou a nakrájajte na tyčinky alebo pásiky široké asi 3 cm. Múku, rozšľahané vajcia a strúhanku pripravte na taniere tak, aby ste v nich mohli obaľovať rybu.
Hotovo
2.
Obaľte rybie prsty v trojobale
Kúsky ryby postupne obaľte v múke, vajciach a strúhanke
Hotovo
3.
Vyprážajte
Panvicu teplovzdušnej fritézy vyložte papierom na pečenie. Rybie prsty položte na panvicu tak, aby medzi nimi bol malý priestor. Fritézu nastavte na 200 °C na 15 minút. V polovici vyprážania rybie prsty otočte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.