Reďkovkový toast
Super jednoduché
Fresh obedový toast
Dnes pošteklíme tie najmaškrtnejšie jazýčky. Toast s reďkovkami sa hodí ako na raňajky, tak kedykoľvek počas dňa. Tento sendvič má totiž všetko, po čom túžite. Potretý olivovým olejom s kusmi buffalo mozzarelly a nakrájanými reďkovkami, uhorkami a mrkvou hrá tými najsviežejšími chuťami. My hovoríme: neváhajte, ochutnajte!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2krajce toastu alebo chleba | |
1byvolia mozzarella alebo burrata | |
2 reďkovky | |
1 mrkva | |
1/4 uhorky | |
1 jarná cibuľka | |
1/4zväzku bazalky | |
1 citrón | |
2lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
375
Kalórie
16 g
Sacharidy
27 g
Tuky
15 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Umyte uhorku, jarnú cibuľku a reďkovku. Ošúpte mrkvu. Všetko nakrájajte na veľmi jemné plátky alebo nastrúhajte. Nastrúhajte kôru z citróna a vyžmýkajte z neho šťavu. Byvoliu mozzarellu nechajte odkvapkať. Bazalku umyte a osušte.
Hotovo
2.
Marinujte
Zmiešajte 1 PL olivového oleja, citrónovú šťavu a kôru, reďkovku, uhorku, mrkvu, soľ a korenie. Odložte bokom.
Hotovo
3.
Opečte toasty
Plátky toastu potrite zvyšným olivovým olejom a opečte na panvici alebo kontaktnom grile dozlatista.
Hotovo
4.
Reďkovkový toast
Toasty potrite polovicou zeleninovej zálievky. Poukladajte naň plátky mozzarelly, potrite zvyšnou zálievkou, posypte bazalkou, soľou a korením.
Hotovo