“Pripálený” baskický cheesecake
Super jednoduché
Recept na pripečený baskický tvarohový koláč: Takto na to!
Počuli ste už o spálenom baskickom tvarohovom koláči? Odkedy sme ho vyskúšali, nevieme sa tejto pochúťky nabažiť. Rustikálny, ale zároveň nebeský dezert si získal srdcia a chuťové poháriky gurmánov po celom svete. Svojím jedinečným vzhľadom a neodolateľnou chuťou je dôkazom kulinárskych schopností Baskov a ich lásky k jednoduchosti, tradíciám a inováciám. Ako už názov napovedá, koláč je na vrchu upečený „do spálena.“ To mu dodáva zvláštnu vôňu. Pod tmavým povrchom sa skrýva neopísateľne jemná a krémová štruktúra, ktorá presvedčí aj vás. Ukážeme vám náš recept! Mimochodom, podáva sa s lahodnou čokoládovou polevou, ktorá koláču dodá jedinečný šmrnc. Ideme na to?
Suroviny
Vyberte počet porcií
600 g smotanového syra | |
4 vajcia | |
300 ml smotany | |
50 g múky typ 405 | |
1PL vanilkovej arómy | |
1štipka soli | |
1 čokoládová poleva |
Pomôcky
Forma na pečenie priemer 22 cm |
Nutričné hodnoty
311
Kalórie
25 g
Sacharidy
21 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
2.
Pripravte cheesecake
V kuchynskom robote alebo ručným mixérom pri nízkych otáčkach zmiešajte krémový syr a cukor do hladka. Po jednom pridajte vajcia a mixujte pri vysokých otáčkach, kým sa dobre nespoja. Postupne pridávajte vanilkovú arómu, soľ a smotanu pri nízkych otáčkach. Nakoniec do cesta preosejeme múku.
Hotovo
3.
Pečte!
Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie a nalejte do nej cesto. Pečte 50 minút. Ak chcete krémovejšiu štruktúru, pečte koláč 35 minút pri 240 °C. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť a podávajte s čokoládovou polevou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.