Domáce mlieko: Pistácie

Pistácie ako základ pre mlieko? Jasné!

Podľa nášho receptu budete mať pistáciové mlieko hotové raz-dva. Mlieko je plné bielkovín, antioxidantov, vlákniny a živín. Krémová konzistencia a jemne orechová, sladká chuť vám vytvoria „závislosť“ a budete si ho chcieť pripravovať znova a znova. V supermarketoch ho zatiaľ nájdete len zriedka, takže pripraviť si ho sami je ešte väčšia zábava. So sladkosťou z datlí a trochou vanilky sa rastlinný nápoj stáva skutočným snom. Hor sa na pistácie.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
40 g pistácií nesolených, lúpaných
1štipka morskej soli
2 datle
1lyžička vanilkového extraktu
Pomôcky
Výrobník mlieka

Nutričné hodnoty

288 Kalórie
18 g Sacharidy
18 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava výrobníka mlieka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Vložte všetky prísady do misky na miešanie.
Hotovo
2.

Nastavte výrobník mlieka

Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program pre orechy. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne 300 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 13 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko môžete ihneď vypiť. Zvyšok nalejte do tesne uzavretej fľaše a uložte do chladničky.
Hotovo

Poznámky

Pistáciové mlieko chutí výborne teplé aj studené, ale dá sa použiť aj do müsli alebo ako základ pre lahodné pistáciové dezerty.
Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml pistáciového mlieka. Z receptu sa preto dajú pripraviť 3 porcie.
 Uložiť ako PDF