Domáce mlieko: Pistácie
Super jednoduché
Pistácie ako základ pre mlieko? Jasné!
Podľa nášho receptu budete mať pistáciové mlieko hotové raz-dva. Mlieko je plné bielkovín, antioxidantov, vlákniny a živín. Krémová konzistencia a jemne orechová, sladká chuť vám vytvoria „závislosť“ a budete si ho chcieť pripravovať znova a znova. V supermarketoch ho zatiaľ nájdete len zriedka, takže pripraviť si ho sami je ešte väčšia zábava. So sladkosťou z datlí a trochou vanilky sa rastlinný nápoj stáva skutočným snom. Hor sa na pistácie.
Suroviny
Vyberte počet porcií
40 g pistácií nesolených, lúpaných | |
1štipka morskej soli | |
2 datle | |
1lyžička vanilkového extraktu |
Pomôcky
Výrobník mlieka |
Nutričné hodnoty
288
Kalórie
18 g
Sacharidy
18 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava výrobníka mlieka
Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Vložte všetky prísady do misky na miešanie.
Hotovo
2.
Nastavte výrobník mlieka
Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program pre orechy. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne 300 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 13 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko môžete ihneď vypiť. Zvyšok nalejte do tesne uzavretej fľaše a uložte do chladničky.
Hotovo
Poznámky
Pistáciové mlieko chutí výborne teplé aj studené, ale dá sa použiť aj do müsli alebo ako základ pre lahodné pistáciové dezerty.
Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml pistáciového mlieka. Z receptu sa preto dajú pripraviť 3 porcie.