Pistáciová zmrzlina zo zmrzlinovača
Super jednoduché
Výrazná pistáciová zmrzlina
Pistáciová zmrzlina zo zmrzlinovača patrí medzi klasické druhy zmrzlín, ktoré by ste si mali vyrobiť sami. Výborné na tom, keď si ju pripravíte sami je, že presne viete čo obsahuje a čo nie. Navrhli sme recept, v ktorom je chuť pistácií zvýraznená. Urobte to rýchlo a cíťte sa ako v zmrzlinárni v Bella Italia!
Suroviny
Vyberte počet porcií
100 g pistácií | |
200 ml smotany | |
200 ml mlieka | |
1 žĺtok | |
30 g marcipánovej zmesi | |
80 g cukru |
Pomôcky
Zmrzlinovač | |
Mixér |
Nutričné hodnoty
147
Kalórie
11 g
Sacharidy
10 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Pistácie najemno rozdrvte v mixéri, mlieko zohrejte v hrnci na strednom ohni, pridajte pistácie a raz priveďte do varu. Nechajte 3 hodiny vychladnúť.
Hotovo
2.
Pripravíme zmrzlinovú hmotu
Marcipán nakrájame na tenké plátky a zmixujeme najemno s pistáciovým mliekom. Zvlášť vyšľaháme žĺtky s cukrom a potom vyšľaháme smotanu do polotuha. Všetko pridáme k pistáciovej zmesi a dobre premiešame.
Hotovo
3.
Pripravte zmrzlinu
Zmrzlinovú hmotu vložte do stroja na výrobu zmrzliny a nechajte asi 40 minút zamraziť.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá jednému kopčeku zmrzliny
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.