Pistáciová zmrzlina zo zmrzlinovača

Výrazná pistáciová zmrzlina

Pistáciová zmrzlina zo zmrzlinovača patrí medzi klasické druhy zmrzlín, ktoré by ste si mali vyrobiť sami. Výborné na tom, keď si ju pripravíte sami je, že presne viete čo obsahuje a čo nie. Navrhli sme recept, v ktorom je chuť pistácií zvýraznená. Urobte to rýchlo a cíťte sa ako v zmrzlinárni v Bella Italia!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
100 g pistácií
200 ml smotany
200 ml mlieka
1 žĺtok
30 g marcipánovej zmesi
80 g cukru
Pomôcky
Zmrzlinovač
Mixér

Nutričné hodnoty

147 Kalórie
11 g Sacharidy
10 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Pistácie najemno rozdrvte v mixéri, mlieko zohrejte v hrnci na strednom ohni, pridajte pistácie a raz priveďte do varu. Nechajte 3 hodiny vychladnúť.
Hotovo
2.

Pripravíme zmrzlinovú hmotu

Marcipán nakrájame na tenké plátky a zmixujeme najemno s pistáciovým mliekom. Zvlášť vyšľaháme žĺtky s cukrom a potom vyšľaháme smotanu do polotuha. Všetko pridáme k pistáciovej zmesi a dobre premiešame.
Hotovo
3.

Pripravte zmrzlinu

Zmrzlinovú hmotu vložte do stroja na výrobu zmrzliny a nechajte asi 40 minút zamraziť.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá jednému kopčeku zmrzliny
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF