Vegánske mandľové sušienky- Zimterettini

Jednoduché mandľové sušienky

Vegánske mandľové sušienky so škoricou: V tomto recepte spoznáte našu úpravu klasických talianskych Amarettini. S láskou ich voláme: Zimterettini. Sušienky sa dajú pripraviť len z niekoľkých ingrediencií. Čoho potrebujete trochu viac, je čas. Kým sa len na krátku chvíľu dajú zapiecť, sušia sa v rúre 4 hodiny. Ale to čakanie sa oplatí – sľubujeme!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
350 g mletých mandlí
200 g práškového cukru
2ČL škorice
8ČL vody
1ČL citrónovej šťavy
1 BIO pomaranč
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné
kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

127 Kalórie
10 g Sacharidy
8 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte cesto

Pomaranč umyte v horúcej vode a nastrúhajte kôru. Primiešame mandle, práškový cukor a škoricu. Pridajte vodu a citrónovú šťavu a spracujte na hladké cesto (môžete to urobiť ručne alebo v kuchynskom robote).
Hotovo
2.

Formujte sušienky

Z cesta vytvorte 24 guľôčok rovnakej veľkosti. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 4 hodiny sušiť.
Hotovo
3.

Pečieme koláčiky

Rúru predhrejeme na 230 °C na cirkulujúci vzduch. Vegánske mandľové sušienky pečieme 3-5 minút. Po vychladnutí posypte podľa chuti práškovým cukrom.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá jednej sušienke.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF