Pečený cícer z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Dokonalé občerstvenie: pečený cícer z teplovzdušnej fritézy
Pečený cícer z teplovzdušnej fritézy je super chutné občerstvenie napríklad na filmový večer. Tento recept je však skvelý aj do šalátu alebo ako posýpka na chutné miskové jedlá. To najlepšie: je neuveriteľne jednoduchý na prírpavu!
Všetko, čo potrebujete, je cícer, trochu olivového oleja a koreniny. My radi používame mletú papriku, trochu kari, cesnakový prášok, soľ a korenie. No experimentovanie je tu povolené, priam vítané!
Svoju cícerovú desiatu si okoreňte podľa svojich predstáv a preferencií. Čo tak napríklad trochu chilli? Alebo by ste dali prednosť bylinkovej verzii s rozmarínom? Jednoducho vyskúšajte rôzne varianty a uvidíte sami!
Spoznajte cícer bližšie
Cícer, často prehliadaný skvost v našich kuchyniach, je v skutočnosti potravinou nabitou nutričnými hodnotami, ktoré by ste nemali prehliadať. Táto drobná strukovina je bohatým zdrojom bielkovín, čo je ideálne pre tých, ktorí hľadajú alternatívy k mäsu alebo sa snažia zvýšiť príjem bielkovín v rastlinnej strave. Okrem toho cícer obsahuje veľa vlákniny, ktorá podporuje zdravie tráviaceho systému a môže vám pomôcť cítiť sa dlhšie sýtim.
Zvýšený príjem vlákniny môže tiež prispievať k stabilizácii hladiny cukru v krvi. A ak si myslíte, že to je všetko, čo vám cícer môže ponúknuť, mýlite sa. Táto strukovina je tiež plná esenciálnych minerálov a vitamínov, vrátane železa, fosforu a B-vitamínov. Takže pri ďalšom varení nezabudnite zapojiť cícer do svojho menu a dopriať svojmu telu nutričný boost, ktorý si zaslúži.
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g cíceru zaváraný alebo z konzervy | |
2PL olivového oleja | |
2ČL mletej papriky | |
2ČL kari korenia | |
2ČL cesnakového prášku | |
soľ a korenie |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |