Teľací rezeň v prezlách s parmezánom
Super jednoduché
Rakúska klasika teľací rezeň trochu inak
Dnes si dáme parmezánové rezne. Klasický teľací rezeň obalíme v strúhanke s parmezánom a čerstvým tymianom a potom vypražíme. Tomuto neodolá žiadny milovník mäsa! Recept je rýchly a jednoduchý na prípravu a ešte lepšie chutí, keď sa podáva s lahodným zemiakovo-rukolovým šalátom alebo porciou pečených zemiakov. Hneď ich vyskúšajte!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 teľacie rezne | |
50 g parmezánu | |
2PL strúhanky | |
2 vajcia | |
4PL múky typ 405 | |
2PL prepusteného masla | |
2vetvičky čerstvého tymianu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomocníci
tanier | |
strúhadlo |
Nutričné hodnoty
378
kalórie
11 g
sacharidy
19 g
tuky
40 g
bielkoviny
Postup
1.
Príprava rezňov
Na rezne položte kus potravinárskej fólie a vyrovnajte ich.
Hotovo
2.
Príprava zmesi na obaľovanie
Parmezán nastrúhajte, tymian umyte, osušte, otrhajte lístky z vetvičiek a nasekajte nadrobno. Oboje zmiešajte so strúhankou, osoľte a okoreňte a položte na plytký tanier. V druhom tanieri rozbijeme dve vajcia a rozšľaháme ich. V treťom tanieri si pripravte múku.
Hotovo
3.
Obaľovanie
Najskôr rezeň obaľte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec ho zo všetkých strán obaľte v parmezánovej strúhanke.
Hotovo
4.
Smaženie rezňov
Vo veľkej panvici rozpustite prepustené maslo a smažte z oboch strán približne 4 minúty, kým nie sú chrumkavé a zlatohnedé.
Hotovo