Ovsené sušienky s hrozienkami

Domáce ovsené sušienky

Ovsené sušienky s hrozienkami sú vnútri mäkké, zvonka chrumkavé a rýchlo pripravené! Neveríte? Potom vyskúšajte náš rýchly recept z teplovzdušnej fritézy. Tieto vegánske sušienky s niekoľkými ingredienciami a veľmi jednoduchou prípravou sa v okamihu dostanú na zoznam vašich obľúbených sušienok.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
110 g vegánskeho masla
40 g kokosového kvetového cukru
20 g hnedého cukru
1polievková lyžica mletého ľanového semena
3lyžice vody
1lyžička vanilkového extraktu
1/2lyžičky škorice
125 g múky
150 g hrozienok
155 g ovsených vločiek
1/2lyžičky sódy bikarbóny
1štipka soli
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza voliteľne

Nutričné hodnoty

111 Kalórie
15 g Sacharidy
5 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si vaječnú náhradu

Zmiešajte vodu a ľanové semienka a nechajte ich 15 minút chladnúť.
Hotovo
2.

Pripravte cesto

Nechajte zmäknúť maslo. S hnedým a kokosovým cukrom vyšľahajte do nadýchanej peny. Primiešajte vaječnú náhradu a vanilkový extrakt. Potom vmiešajte všetky suché prísady a hrozienka, aby ste získali husté a lepkavé cesto.
Hotovo
3.

Pečenie sušienok

Cesto rozdeľte na približne 24 rovnakých častí a poukladajte ich na plech teplovzdušnej fritézy vystlaný papierom na pečenie (budete musieť upiecť niekoľko dávok). Vrchnú časť sušienok trochu sploštíme a pečieme 12 minút pri 160 °C.
Hotovo

Poznámky

Ak nemáte vzduchovú fritézu, sušienky môžete upiecť aj v rúre.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF