Ovsené sušienky s hrozienkami
Super jednoduché
Domáce ovsené sušienky
Ovsené sušienky s hrozienkami sú vnútri mäkké, zvonka chrumkavé a rýchlo pripravené! Neveríte? Potom vyskúšajte náš rýchly recept z teplovzdušnej fritézy. Tieto vegánske sušienky s niekoľkými ingredienciami a veľmi jednoduchou prípravou sa v okamihu dostanú na zoznam vašich obľúbených sušienok.
Suroviny
Vyberte počet porcií
110 g vegánskeho masla | |
40 g kokosového kvetového cukru | |
20 g hnedého cukru | |
1polievková lyžica mletého ľanového semena | |
3lyžice vody | |
1lyžička vanilkového extraktu | |
1/2lyžičky škorice | |
125 g múky | |
150 g hrozienok | |
155 g ovsených vločiek | |
1/2lyžičky sódy bikarbóny | |
1štipka soli |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza voliteľne |
Nutričné hodnoty
111
Kalórie
15 g
Sacharidy
5 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si vaječnú náhradu
Zmiešajte vodu a ľanové semienka a nechajte ich 15 minút chladnúť.
Hotovo
2.
Pripravte cesto
Nechajte zmäknúť maslo. S hnedým a kokosovým cukrom vyšľahajte do nadýchanej peny. Primiešajte vaječnú náhradu a vanilkový extrakt. Potom vmiešajte všetky suché prísady a hrozienka, aby ste získali husté a lepkavé cesto.
Hotovo
3.
Pečenie sušienok
Cesto rozdeľte na približne 24 rovnakých častí a poukladajte ich na plech teplovzdušnej fritézy vystlaný papierom na pečenie (budete musieť upiecť niekoľko dávok). Vrchnú časť sušienok trochu sploštíme a pečieme 12 minút pri 160 °C.
Hotovo
Poznámky
Ak nemáte vzduchovú fritézu, sušienky môžete upiecť aj v rúre.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.