Mrkva s fetou

Mrkva s fetou patrí medzi naše najobľúbenejšie prílohy. Kombinácia mrkvy, krémovej fety, čerstvých byliniek, cesnaku a oleja je po vytiahnutí z rúry jednoducho neprekonateľná. Či už na pečenie, vegetariánske jedlo alebo len tak. Mrkva s fetou jednoducho vždy chutí dobre.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 g mrkvy
200 g fety
1/2zväzku petržlenovej vňate
1/2zväzku rozmarínu
1/2zväzku tymiánu
1 strúčik cesnaku
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

188 Kalórie
7 g Sacharidy
13 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Pripravíme si mrkvu, ktorú ošúpeme a prekrojíme na štvrťky. Bylinky umyjeme, osušíme a odtrhneme listy zo stonky. Najemno nakrájame. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru ma 200 °C.
Hotovo
3.

Príprava mrkvy

Všetky prísady zmiešame v pekáči a pečieme asi 30 minút, kým mrkva nezmäkne a čiastočne nezhnedne.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár