Mrkva s fetou

Mrkva s fetou: Oslava dvoch kulinárskych ikon

Kto by si pomyslel, že obyčajná mrkva s exotickým syrom, ako je feta, môže vytvoriť taký gurmánsky zážitok? Dnešný recept na mrkvu s fetou je dokonalým dôkazom, že niekedy sú tie najjednoduchšie kombinácie tie najlepšie. Ponorte sa do sveta kulinárie, kde tradičná zelenina stretáva stredomorský syr a vytvára skutočné kulinárske umenie.

Prejsť na recept

Mrkva je zelenina, ktorú poznáme všetci. Je to jedna z najobľúbenejších a najuniverzálnejších zelenín, ktorú môžeme nájsť v každej kuchyni. Mrkva je nielen výživná, ale aj veľmi všestranná. Môže byť súčasťou rôznych pokrmov – od polievok, cez hlavné jedlá, až po dezerty. S jej sladkastou a šťavnatou chuťou je skvelým doplnkom k mnohým ingredienciám, vrátane syra feta.

Feta: Stredomorská perla v syrovej podobe

Pochádzajúca z Grécka, feta je mäkký syr s charakteristickou slanou chut’ou, ktorý sa vyrába prevažne z ovčieho alebo kozieho mlieka. Jej história siaha tisíce rokov do minulosti a je neoddeliteľnou súčasťou mnohých tradičných stredomorských pokrmov. Feta je výnimočná nielen svojou chut’ou, ale aj svojou textúrou. Môže byť použitá v rôznych receptoch – od šalátov, cez pečené jedlá, až po omáčky.

Mrkva a feta: Kombinácia pre gurmánov

Spájanie mrkvy s fetou môže znieť pre niekoho nezvyčajne, ale v skutočnosti ide o kombináciu, ktorá dokonale harmonizuje. Sladkosť mrkvy krásne doplňuje slanosť fety a vytvára tak chutný kontrast v ústach. Tento recept je dôkazom, že aj z obyčajných surovín môžeme vytvoriť jedinečné a chutné pokrmy.

Mrkva s fetou je skvelým príkladom toho, ako môžeme experimentovať s rôznymi kombináciami surovín a vytvárať tak nové a vzrušujúce chutné zážitky. Je čas objaviť túto kulinársku kombináciu a ponúknuť si aj svojim blízkym niečo výnimočné. Aby vaša cesta kulinárskymi zážitkami neskončila pri tejto harmonickej kombinácii, navštívte náš archív receptov, ktorý je plný skutočnej inšpirácie.

Pripravenú prílohu môžete skladovať v chladničke pár dní. Česrtvá je však vždy najchutnejšia.

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 g mrkvy
200 g fety
1/2zväzku petržlenovej vňate
1/2zväzku rozmarínu
1/2zväzku tymiánu
1 strúčik cesnaku
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

188 Kalórie
7 g Sacharidy
13 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Pripravíme si mrkvu, ktorú ošúpeme a prekrojíme na štvrťky. Bylinky umyjeme, osušíme a odtrhneme listy zo stonky. Najemno nakrájame. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru ma 200 °C.
Hotovo
3.

Príprava mrkvy

Všetky prísady zmiešame v pekáči a pečieme asi 30 minút, kým mrkva nezmäkne a čiastočne nezhnedne.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF