Losos na panvici so zelenou špargľou
Svieži losos na panvici
Losos na panvici so zelenou špargľou: Existuje recept, ktorý viac kričí sviežosťou a jarou? Nemyslíme si to. Spolu s čerstvými bylinkami a niekoľkými cherry paradajkami je tento recept nielen rýchly a jednoduchý, ale aj veľmi zdravý a poskytuje veľa bielkovín. Ideálne na teplé dni. Všetko sa pripravuje veľmi jednoducho na panvici a v rúre. Prečo si to nevyskúšať na vlastnej koži?
Suroviny
Vyberte počet porcií
600 g filetu z lososa | |
400 g zelenej špargle | |
200 g cherry paradajok | |
8 strúčikov cesnaku | |
4vetvičky rozmarínu | |
4vetvičky tymiánu | |
2PL cukru | |
2PL olivového oleja | |
1PL balzamikového octu | |
soľ a korenie (podľa chuti) |
Pomôcky
Zapekacia misa |
Nutričné hodnoty
473
Kalórie
19 g
Sacharidy
27 g
Tuky
38 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Špargľu umyte a odstráňte drevnatý koniec. Špargľu voľne uchopte za oba konce a ohnite ju. Takto sa odlomí presne tá nejedlá, drevnatá časť. Paradajky umyte, ryby opláchnite v studenej vode a osušte. Cesnak ošúpte a roztlačte nožom. Bylinky umyte a osušte.
Hotovo
2.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.
Uvarte špargľu
Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja. Pridajte polovicu cesnaku, rozmarínu a tymiánu. Pridajte špargľu a smažte ju asi 5 minút. Pridajte cukor, miešajte 2 minúty a ochuťte balzamikovým octom.
Hotovo
4.
Pridajte paradajky
Pridajte paradajky a smažte 2 minúty. Dochuťte soľou a korením. Všetko vložte do misky na pečenie.
Hotovo
5.
Lososa opečte
Do panvice pridajte zvyšný olivový olej, cesnak, rozmarín a tymián a zohrejte. Pridajte lososa a opekajte ho približne 3 minúty z každej strany. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
6.
V rúre
Rybu pridajte k špargli v pekáči, posypte bylinkami a zvyšným olejom na pečenie. Pečte v rúre približne 10 minút, kým sa paradajky nezačnú mierne vädnúť.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.