Hruškový koláč s gorgonzolou
Super jednoduché
Elektrizujúca kombinácia syra a hrušiek- náš hruškový koláč
Hruškový koláč s gorgonzolou je menej sladký, nezvyčajný, ale je skutočným pôžitkom pre tých, ktorí majú radi kombináciu krémového syra a hrušiek. Vďaka svojmu spôsobu prípravy na slano je tento koláč dobrým spoločníkom nielen ku káve a čaju, ale môže byť aj chutným občerstvením kedykoľvek počas dňa. Do gorgonzolového koláča sa na získanie orechovej arómy pridávajú mandle. Nevieš si predstaviť túto kombináciu? Vyskúšaj ju!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 250 ml cmaru | |
| 100 ml rastlinného oleja | |
| 200 g hrušiek | |
| 125 g gorgonzoly | |
| 1 vajce | |
| 100 g mletých mandlí | |
| 25 g cukru | |
| 3ČL prášku do pečiva | |
| 1štipka soli | 
Pomôcky
| obdĺžniková forma na pečenie | 
Nutričné hodnoty
					230
											Kalórie
									
							
					7 g
											Sacharidy
									
							
					19 g
											Tuky
									
							
					6 g
											Bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Rozohriatie rúry
Predhrejte rúru na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Príprava prísad
Hrušky ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky, gorgonzolu natrhajte na malé kúsky. Oboje zmiešajte s mandľami. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Príprava cesta
Zo zvyšných prísad vymiešajte hladké cesto a opatrne doň vmiešajte zmes s gorgonzolou. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Pečenie koláča
Vymastite formu a rovnomerne do nej rozložte cesto. Pečte približne 45 minút. Spravte test pomocou špáradla.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.			
					
				Celý koláč je 10 porcií.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



