Hruškový koláč s gorgonzolou

Elektrizujúca kombinácia syra a hrušiek- náš hruškový koláč

Hruškový koláč s gorgonzolou je menej sladký, nezvyčajný, ale je skutočným pôžitkom pre tých, ktorí majú radi kombináciu krémového syra a hrušiek. Vďaka svojmu spôsobu prípravy na slano je tento koláč dobrým spoločníkom nielen ku káve a čaju, ale môže byť aj chutným občerstvením kedykoľvek počas dňa. Do gorgonzolového koláča sa na získanie orechovej arómy pridávajú mandle. Nevieš si predstaviť túto kombináciu? Vyskúšaj ju!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 ml cmaru
100 ml rastlinného oleja
200 g hrušiek
125 g gorgonzoly
1 vajce
100 g mletých mandlí
25 g cukru
3ČL prášku do pečiva
1štipka soli
Pomôcky
obdĺžniková forma na pečenie

Nutričné hodnoty

230 Kalórie
7 g Sacharidy
19 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Rozohriatie rúry

Predhrejte rúru na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
2.

Príprava prísad

Hrušky ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky, gorgonzolu natrhajte na malé kúsky. Oboje zmiešajte s mandľami.
Hotovo
3.

Príprava cesta

Zo zvyšných prísad vymiešajte hladké cesto a opatrne doň vmiešajte zmes s gorgonzolou.
Hotovo
4.

Pečenie koláča

Vymastite formu a rovnomerne do nej rozložte cesto. Pečte približne 45 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Celý koláč je 10 porcií.
 Uložiť ako PDF