Kačacie prsia
Super jednoduché
Vianočná lahôdka – kačacie prsia
Kačacie prsia s bylinkovo-pomarančovou kôrkou – to nielen veľmi chutne znie, ale aj to skvele vyzerá. Ideálny pokrm na podávanie počas Vianoc alebo iných sviatkov. Ešte ste sa neodvážili vyskúšať kačicu? V našom recepte vám ukážeme, ako ju pripraviť! Recept je veľmi jednoduchý a kačacie prsia môžete po upečení nechať v rúre, kým nedosiahnu ideálnu teplotu. Mäso tak zostane pekné a šťavnaté. Mimochodom, veľmi dobre sa ku kačaciemu mäsu hodí domáca červená kapusta, zemiaková príloha alebo ružičkový kel. Prečo to nevyskúšať hneď teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 kačacie prsia | |
1/2zväzku rozmarínu | |
1/2zväzku tymiánu | |
1 pomaranč | |
1PL masla | |
2lyžice pomarančového džemu | |
200 ml kuracieho vývaru | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Forma na pečenie | |
Teplomer na mäso voliteľné |
Nutričné hodnoty
679
Kalórie
12 g
Sacharidy
53 g
Tuky
37 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Mäso umyte v studenej vode, osušte a ostrým nožom urobte priečny rez na strane s kožou (dbajte na to, aby ste mäso nerozrezali). Bylinky umyjeme, osušíme a odtrhneme listy zo stonky. Najemno nakrájame. Kôru z pomaranača nastrúhajte a potom z neho vytlačte šťavu. Bylinky zmiešajte s pomarančovým džemom, polovicou šťavy, kôrou, soľou a korením.
Hotovo
2.
Kačacie prsia opečte
Rozpáľte panvicu na stredný oheň. Kačacie prsia opečte kožou nadol, kým koža nezhnedne a nie je chrumkavá. Potom mäso otočte a krátko opečte aj z druhej strany.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 160 °C zhora zdola.
Hotovo
4.
Konečná úprava kačacích pŕs
Kačacie prsia vložte do pekáča a stranu s kožou potrite bylinkovo-pomarančovou zmesou. Nechajte piecť v rúre, kým kačica nedosiahne uprostred teplotu 65 °C.
Hotovo
5.
Pripravte omáčku
Na panvici rozpustíme maslo. Zalejeme vývarom a pridáme zvyšnú pomarančovú šťavu. V prípade potreby zahustíme trochou škrobu a dochutíme soľou a korením. Kačicu podávajte: Kačacie prsia vyberte z rúry, nechajte ich 5 minút odpočívať a potom ich nakrájajte na porcie a podávajte podľa chuti.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.