Kotlíkový hovädzí guláš
Super jednoduché
Klasika: kotlíkový hovädzí guláš
Kotlíkový hovädzí guláš: Chutný guláš s mletým mäsom, zemiakmi, paprikou a paradajkami. Uvarený je raz-dva, na prípravu je veľmi jednoduchý a užiť si ho môžete samotný, ale ja s prílohou. Tento guláš je skutočne univerzálny a vydrží až 3 dni. Ideálny, ak nechcete každý deň variť. My radi používame údenú mletú papriku a chilli. To mu dodá extra šmrnc a výsledná chuť bude ešte pikantnejšia. Radi k nemu podávame výdatný chlieb, napríklad náš zemiakový chlieb so slaninou. Samozrejme, nie je podmienkou ho variť v kotlíku.
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g mletého hovädzieho mäsa | |
800 g zemiakov | |
1 červená paprika | |
1 žltá paprika | |
3 paradajky | |
1 cibuľa | |
2 strúčiky cesnaku | |
2PL paradajkového pretlaku | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
1ČL sladkej mletej papriky | |
1ČL údenej papriky v prášku | |
1ČL chilli v prášku | |
500 ml zeleninového vývaru | |
1PL rastlinného oleja | |
2ČL sušeného tymiánu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Veľký hrniec alebo pekáč |
Nutričné hodnoty
368
Kalórie
30 g
Sacharidy
17 g
Tuky
20 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte ingrediencie
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte. Očistite zemiaky, papriku, paradajky a všetko nakrájajte na kocky. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.
Ingrediencie opečieme
V pekáči rozohrejte rastlinný olej. Pridajte mleté mäso a smažte, kým sa nerozpadne. Ochutíme chilli a mletou paprikou. Pridajte cibuľu, cesnak a korenie a smažte ďalších 5 minút. Podlejte zeleninovým vývarom.
Hotovo
3.
Príprava farmárskeho gulášu
Pridáme paradajky, paradajkový pretlak, zemiaky, tymián a petržlenovú vňať a dusíme 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria. Dochuťte soľou, korením a v prípade potreby ešte chilli a mletou paprikou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Vegáni môžu nahradiť mleté mäso obľúbenou náhradou mäsa.