Kotlíkový hovädzí guláš

Klasika: kotlíkový hovädzí guláš

Kotlíkový hovädzí guláš: Chutný guláš s mletým mäsom, zemiakmi, paprikou a paradajkami. Uvarený je raz-dva, na prípravu je veľmi jednoduchý a užiť si ho môžete samotný, ale ja s prílohou. Tento guláš je skutočne univerzálny a vydrží až 3 dni. Ideálny, ak nechcete každý deň variť. My radi používame údenú mletú papriku a chilli. To mu dodá extra šmrnc a výsledná chuť bude ešte pikantnejšia. Radi k nemu podávame výdatný chlieb, napríklad náš zemiakový chlieb so slaninou. Samozrejme, nie je podmienkou ho variť v kotlíku.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g mletého hovädzieho mäsa
800 g zemiakov
1 červená paprika
1 žltá paprika
3 paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2PL paradajkového pretlaku
1/2zväzku petržlenovej vňate
1ČL sladkej mletej papriky
1ČL údenej papriky v prášku
1ČL chilli v prášku
500 ml zeleninového vývaru
1PL rastlinného oleja
2ČL sušeného tymiánu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Veľký hrniec alebo pekáč

Nutričné hodnoty

368 Kalórie
30 g Sacharidy
17 g Tuky
20 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte ingrediencie

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte. Očistite zemiaky, papriku, paradajky a všetko nakrájajte na kocky. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.

Ingrediencie opečieme

V pekáči rozohrejte rastlinný olej. Pridajte mleté mäso a smažte, kým sa nerozpadne. Ochutíme chilli a mletou paprikou. Pridajte cibuľu, cesnak a korenie a smažte ďalších 5 minút. Podlejte zeleninovým vývarom.
Hotovo
3.

Príprava farmárskeho gulášu

Pridáme paradajky, paradajkový pretlak, zemiaky, tymián a petržlenovú vňať a dusíme 20 minút, kým sa zemiaky neuvaria. Dochuťte soľou, korením a v prípade potreby ešte chilli a mletou paprikou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Vegáni môžu nahradiť mleté mäso obľúbenou náhradou mäsa.
 Uložiť ako PDF