Domáce mlieko: proso

Alternatívne rastlinné mlieko? Použite proso

Použiť na výrobu domáceho mileka proso? Je to veľmi jednoduché. Naviac, toto mlieko neobsahuje tuk, lepok ani orechy. Tešiť sa budete z hustej konzistencie. Keďže má mlieko nízky obsah tuku, pridaním guarovej gumy sa zabráni oddeleniu pevnej a tekutej zložky. Mlieko z prosa sa hodí na prípravu smoothies, kheer (indické dezerty), zmrzliny, palaciniek a mnoho ďalšieho.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
80 g sušeného prosa
2-3lyžice javorového sirupu
1lyžička vanilkového extraktu
1štipka morskej soli
1PL guarovej gumy
Pomôcky
Výrobník mlieka

Nutričné hodnoty

65 Kalórie
14 g Sacharidy
0 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Prípravte proso

Proso dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou, kým pretekajúca voda nebude číra.
Hotovo
2.

Pripravte výrobník mlieka

Naplňte nádrž na vodu filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misky na miešanie.
Hotovo
3.

Nastavte výrobníka mlieka

Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program pre zrno. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne objem 1200 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 23 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko vydrží vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml mlieka. Z receptu sa teda pripraví 6 porcií.
Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF