Domáce mlieko: proso
Super jednoduché
Alternatívne rastlinné mlieko? Použite proso
Použiť na výrobu domáceho mileka proso? Je to veľmi jednoduché. Naviac, toto mlieko neobsahuje tuk, lepok ani orechy. Tešiť sa budete z hustej konzistencie. Keďže má mlieko nízky obsah tuku, pridaním guarovej gumy sa zabráni oddeleniu pevnej a tekutej zložky. Mlieko z prosa sa hodí na prípravu smoothies, kheer (indické dezerty), zmrzliny, palaciniek a mnoho ďalšieho.
Suroviny
Vyberte počet porcií
80 g sušeného prosa | |
2-3lyžice javorového sirupu | |
1lyžička vanilkového extraktu | |
1štipka morskej soli | |
1PL guarovej gumy |
Pomôcky
Výrobník mlieka |
Nutričné hodnoty
65
Kalórie
14 g
Sacharidy
0 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Prípravte proso
Proso dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou, kým pretekajúca voda nebude číra.
Hotovo
2.
Pripravte výrobník mlieka
Naplňte nádrž na vodu filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misky na miešanie.
Hotovo
3.
Nastavte výrobníka mlieka
Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte program pre zrno. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým sa nedosiahne objem 1200 ml. Stlačte tlačidlo štart. Po 23 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené. Mlieko vydrží vo vzduchotesnej nádobe až 4 dni.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá približne 200 ml mlieka. Z receptu sa teda pripraví 6 porcií.
Keď je mlieko hotové, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.