Domáca strúhanka
Super jednoduché
Strúhanka je povinná výbava vašej špajze
Domáca strúhanka je na výrobu tak jednoduchá, až tomu sami ťažko veríme. Tento jednoduchý a dômyselný recept je veľmi praktický, keď máte zvyšky chleba alebo rožkov, ale nechcete ich vyhodiť. Menej odpadu, menej plytvania potravinami a máte skvelú domácu ingredienciu na ďalšie obaľovanie rezňov. Jednoducho geniálne, však? Pri strúhanke je veľmi dôležité, aby bol chlieb naozaj suchý. Na tento účel by sa mal sušiť na vzduchu aspoň 2 dni alebo v sušičke pri teplote 50 °C aspoň 2 hodiny.
Nutričné hodnoty
1210
Kalórie
240 g
Sacharidy
9 g
Tuky
40 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Chlieb alebo rožky nakrájajte na hrubšie kúsky.
Hotovo
2.
Výroba strúhanky
Kúsky chleba vložte do misky GrandPrix. V závislosti od toho, ako jemnú strúhanku chcete mať, mixujte 5-15 sekúnd pri rýchlosti 9-12. Odporúčame najskôr vhodnú hrubosť otestovať kúsok po kúsku. Strúhanku skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Hotovo
Poznámky
S bielym chlebom získate klasickú strúhanku. Môžete však použiť aj akýkoľvek iný chlieb a pripraviť si špeciálnu strúhanku zo špaldy, celozrnnej múky a mnohých ďalších. Tip 2: Pre veľkosť porcie tu počítame s 500 g bieleho chleba na porciu.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.