Domáca čokoládová poleva

Čokoládová poleva z horkej čoklády

Čokoládová poleva je veľmi všestranná a chutná. Nemali by ste si ju nechať ujsť. Vymiešaná je veľmi rýchlo a znamenite ochutí a osladí koláče – napríklad náš baskický cheesecake – alebo zmrzlinu, či ovocný šalát. Na čo najradšej používate čokoládovú polevu vy? Tak či onak, ukážeme vám, ako rýchlo a jednoducho si ju pripravíte doma. Poďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g horkej čokolády
200 ml smotany
20 g masla
2PL cukru

Nutričné hodnoty

232 Kalórie
18 g Sacharidy
16 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Priveďte do varu smotanu. Na miernom ohni v nej rozpustite čokoládu.
Hotovo
2.

Čokoládová poleva

Pridajte maslo a cukor. Miešajte, kým nevznikne lesklá čokoládová zmes. Okamžite použite.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky