Čučoriedkový cheesecake
Super jednoduché
Pripravte si čučoriedkový cheesecake, jeden z najobľúbenejších
Čučoriedkový cheesecake? Kto by odolal? Nám sa už zbiehajú slinky. Najradšej pečieme cheesecake s chrumkavým krehkým cestom. Potom ho naplníme vanilkovým tvarohovým krémom a posypeme čerstvými a lahodne ovocno-kyslými čučoriedkami. Kombinácia, ktorá sa jednoducho hodí na každé ročné obdobie. Nemyslíte? Ak chcete získať ďalšie inšpirácie na torty, určite si pozrite našu kategóriu receptov na torty.
Suroviny
Vyberte počet porcií
160 g múky | |
50 g cukru | |
1štipka soli | |
90 g masla |
Náplň
1 kg nízkotučného tvarohu | |
200 g kyslej smotany | |
2 vajcia | |
1lyžička vanilkovej arómy prípadne balíček vanilkového cukru | |
200 ml rastlinného oleja alebo iného chuťovo neutrálneho oleja | |
250 ml mlieka |
Na polevu
500 g čučoriedok | |
1vrecúško čírej tortovej polevy | |
3lyžice cukru |
Pomôcky
Pružinová forma 24 cm |
Nutričné hodnoty
444
Kalórie
42 g
Sacharidy
25 g
Tuky
13 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte základ
Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Vymiešajte ho s múkou, cukrom a soľou. Vymastite formu (alebo ju vyložte papierom na pečenie) a cestom vyložte dno a okraj do výšky asi 4 cm. Niekoľkokrát popichajte vidličkou a nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.
Na náplň
Všetky ingrediencie na náplň zmiešajte dohromady a vymišajte do hladka. Nalejte na cesto a pečte 65 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
Hotovo
4.
Na polevu
Umyte čučoriedky a rozložte ich na koláč. Z 200 ml vody a cukru uvaríme polevu podľa návodu na obale, necháme krátko vychladnúť a rovnomerne ju rozotrieme na čučoriedky. Chladíme aspoň 30 minút.
Hotovo
Poznámky
Pri kúpe tortovej polevy skontrolujte, či obsahuje želatínu. Ak nie, tento koláč je vhodný pre vegetariánov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.