Čučoriedkový cheesecake

Pripravte si čučoriedkový cheesecake, jeden z najobľúbenejších

Čučoriedkový cheesecake? Kto by odolal? Nám sa už zbiehajú slinky. Najradšej pečieme cheesecake s chrumkavým krehkým cestom. Potom ho naplníme vanilkovým tvarohovým krémom a posypeme čerstvými a lahodne ovocno-kyslými čučoriedkami. Kombinácia, ktorá sa jednoducho hodí na každé ročné obdobie. Nemyslíte? Ak chcete získať ďalšie inšpirácie na torty, určite si pozrite našu kategóriu receptov na torty.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
160 g múky
50 g cukru
1štipka soli
90 g masla
Náplň
1 kg nízkotučného tvarohu
200 g kyslej smotany
2 vajcia
1lyžička vanilkovej arómy prípadne balíček vanilkového cukru
200 ml rastlinného oleja alebo iného chuťovo neutrálneho oleja
250 ml mlieka
Na polevu
500 g čučoriedok
1vrecúško čírej tortovej polevy
3lyžice cukru
Pomôcky
Pružinová forma 24 cm

Nutričné hodnoty

444 Kalórie
42 g Sacharidy
25 g Tuky
13 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte základ

Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Vymiešajte ho s múkou, cukrom a soľou. Vymastite formu (alebo ju vyložte papierom na pečenie) a cestom vyložte dno a okraj do výšky asi 4 cm. Niekoľkokrát popichajte vidličkou a nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Na náplň

Všetky ingrediencie na náplň zmiešajte dohromady a vymišajte do hladka. Nalejte na cesto a pečte 65 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
Hotovo
4.

Na polevu

Umyte čučoriedky a rozložte ich na koláč. Z 200 ml vody a cukru uvaríme polevu podľa návodu na obale, necháme krátko vychladnúť a rovnomerne ju rozotrieme na čučoriedky. Chladíme aspoň 30 minút.
Hotovo

Poznámky

Pri kúpe tortovej polevy skontrolujte, či obsahuje želatínu. Ak nie, tento koláč je vhodný pre vegetariánov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF