Cisársky trhanec
Super jednoduché
Rakúska klasika – cisársky trhanec
Cisársky trhanec je pravdepodobne najznámejší rakúsky dezert. Husté palacinkové cesto (v Rakúsku nazývané aj palatschinken) s hrozienkami sa smaží na veľkej panvici a potom sa rozdeľuje na malé chutné kúsky. Povrch posypeme práškovým cukrom, lahodnou vanilkovou omáčkou, kompótom alebo jablkovým pyré: Kto by odolal? Dnes tu pre vás máme rýchly a jednoduchý recept. Máte radi palacinky a jedlá z palacinkového cesta? Potom by ste určite mali vyskúšať naše tvarohové palacinky, blini alebo red velvet palacinky!
Suroviny
Vyberte počet porcií
140 g múky | |
50 g cukru | |
4 vajcia | |
150ml mlieka | |
50 g hrozienok | |
1lyžička prášku do pečiva | |
30 g masla | |
1štipka soli | |
20 g práškového cukru |
Pomôcky
1 1 veľká panvica |
Nutričné hodnoty
375
Kalórie
54 g
Sacharidy
13 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava cesta
Oddelíme vajcia. Žĺtky zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a mliekom. Necháme odstáť 10 minút.
Hotovo
2.
Vyšľahajte bielky
Bielky vyšľaháme so soľou do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta. Prídáme hrozienka.
Hotovo
3.
Pečenie
Na panvici rozpustíme polovicu masla. Vlejeme cesto a necháme ho stuhnúť. Raz obrátime rozdelíme na malé kúsky a pridáme zvyšné maslo. Podávame s práškovým cukrom a vanilkovou omáčkou, kompótom alebo jablkovým pyré.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.