Blini (ruské palacinky)

Blini sú ruské palacinky. Tradične sa pečú z pohánkovej múky a droždia. Vďaka tomu sú super nadýchané. Rusi ako polevu používajú kyslú smotanu alebo maslo – blini sú preto absolútnym vrcholom raňajok, keď sú zrolované so všetkými druhmi sladkých a slaných náplní!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
150g Pohánkovej múky Alternatíva: pšeničná múka
1ČL suchého droždia
175ml mlieka
1 vajce
3PL rastlinného oleja
1štipka soli

Nutričné hodnoty

483 kalórie
63 g sacharidy
21 g tuky
10 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravíme cesto

Múku, soľ a suché droždie dôkladne premiešame. Pridáme vlažné mlieko a miešame, aby vzniklo riedke kváskové cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote asi 40 minút, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Hotovo
2.

Pripravíme cesto

Oddelíme vajíčko. Do cesta vmiešame vaječný žĺtok. Vyšľaháme bielka a vmiešame ich do cesta. Prikryjeme a necháme opäť kysnúť 20 minút.
Hotovo
3.

Pečieme

Na panvici rozohrejeme olej (pri blinoch vždy len kvapku), naberačkou postupne prilievame cesto a pečieme jednu blinu za druhou. Ozdobte polevou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár