Cheeseburger
Super jednoduché
Domáci cheeseburger
Aj cheeseburgery sú vaším absolútnym favoritom, pokiaľ ide o široký a rozmanitý svet hamburgerov? Cítime to rovnako! Preto dnes máme náš základný recept na cheeseburger. Tak jednoduché a pritom neporovnateľne chutné. Používajú sa len klasické a čerstvé suroviny: chrumkavý šalát, paradajky, uhorka, čerstvé hovädzie mäso, ľahká žemľa, majonéza a samozrejme ten správny syr! Tu máte takpovediac slobodnú voľbu. Milujeme najmä silné syry, ako je čedar a chester. Ak je váš obľúbený syr iný: urobte si ho podľa seba! Ak si chcete k hamburgeru dopriať chutnú prílohu, odporúčame hranolky z teplovzdušnej fritézy alebo zemiakové placky!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 žemle na hamburgery | |
400 g mletého hovädzieho mäsa | |
4listy šalátu | |
1/2 paradajky | |
8plátkov nakladanej uhorky | |
2porcie majonézy | |
1/2 červenej cibule | |
2plátky čedaru | |
2štipky hrubej soli | |
20 g masla |
Pomôcky
gril s pokrievkou alebo veľká panvica s pokrievkou |
Nutričné hodnoty
765
Kalórie
11 g
Sacharidy
60 g
Tuky
45 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte ingrediencie
Umyte šalát a paradajky. Šalát natrhajte a paradajky nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Rozkrojte žemle na hamburgery a natrite ich maslom.
Hotovo
2.
Vytvarujte placky
Mleté mäso rozdeľte na 2 rovnaké časti a rukami z nich vytvarujte placky s priemerom asi o 1 cm väčším, ako majú žemle.
Hotovo
3.
Predhriatie
Gril alebo panvicu predhrejte na maximálnu teplotu.
Hotovo
4.
Pripravte placky
Burgerové žemle opečte rezom nadol asi 30 sekúnd a odložte bokom. Placky položte na gril alebo na rozpálenú panvicu a opekajte z oboch strán približne 3-5 minút. Posypte soľou, navrch položte syr a zatvorte pokrievku. Nechajte zakryté približne 3-5 minút v závislosti od požadovaného stupňa prepečenia.
Hotovo
5.
Zostavte hamburgery
Polovice žemlí potrite majonézou. Spodnú polovicu žemle obložte šalátom, paradajkami, cibuľou, plackou a uhorkami. Na cheeseburger položte hornú polovicu žemle.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.