Cheeseburger

Domáci cheeseburger

Aj cheeseburgery sú vaším absolútnym favoritom, pokiaľ ide o široký a rozmanitý svet hamburgerov? Cítime to rovnako! Preto dnes máme náš základný recept na cheeseburger. Tak jednoduché a pritom neporovnateľne chutné. Používajú sa len klasické a čerstvé suroviny: chrumkavý šalát, paradajky, uhorka, čerstvé hovädzie mäso, ľahká žemľa, majonéza a samozrejme ten správny syr! Tu máte takpovediac slobodnú voľbu. Milujeme najmä silné syry, ako je čedar a chester. Ak je váš obľúbený syr iný: urobte si ho podľa seba! Ak si chcete k hamburgeru dopriať chutnú prílohu, odporúčame hranolky z teplovzdušnej fritézy alebo zemiakové placky!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 žemle na hamburgery
400 g mletého hovädzieho mäsa
4listy šalátu
1/2 paradajky
8plátkov nakladanej uhorky
2porcie majonézy
1/2 červenej cibule
2plátky čedaru
2štipky hrubej soli
20 g masla
Pomôcky
gril s pokrievkou alebo veľká panvica s pokrievkou

Nutričné hodnoty

765 Kalórie
11 g Sacharidy
60 g Tuky
45 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte ingrediencie

Umyte šalát a paradajky. Šalát natrhajte a paradajky nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Rozkrojte žemle na hamburgery a natrite ich maslom.
Hotovo
2.

Vytvarujte placky

Mleté mäso rozdeľte na 2 rovnaké časti a rukami z nich vytvarujte placky s priemerom asi o 1 cm väčším, ako majú žemle.
Hotovo
3.

Predhriatie

Gril alebo panvicu predhrejte na maximálnu teplotu.
Hotovo
4.

Pripravte placky

Burgerové žemle opečte rezom nadol asi 30 sekúnd a odložte bokom. Placky položte na gril alebo na rozpálenú panvicu a opekajte z oboch strán približne 3-5 minút. Posypte soľou, navrch položte syr a zatvorte pokrievku. Nechajte zakryté približne 3-5 minút v závislosti od požadovaného stupňa prepečenia.
Hotovo
5.

Zostavte hamburgery

Polovice žemlí potrite majonézou. Spodnú polovicu žemle obložte šalátom, paradajkami, cibuľou, plackou a uhorkami. Na cheeseburger položte hornú polovicu žemle.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF