Schusterjungen: Berlínsky žitný rožok
Super jednoduché
Schusterjungen je berlínsky malý ražný rožok. Nie je celkom jasné, ako vznikol jeho názov. Existuje však príbeh, že obuvníkov chlapec udrel pekárovho chlapca s čerstvým pečivom. Pečivo bolo poškodené, no chlapci vraj jednoducho predali všetky nové druhy. Preto možno ten dosť nezvyčajný tvar? Pretože rožteky sa často pečú v obdĺžnikovom tvare. Legenda a pôvod tu a tam: tieto malé ražné rožky sme si naozaj obľúbili – a sme si istí, že čoskoro si ich obľúbite aj vy. Vyskúšajte náš jednoduchý recept!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
175 g ražnej múky | |
90 g pšeničnej múky | |
30 g čerstvého droždia | |
1/2lyžičky soli | |
1lyžičky cukru | |
180 ml vlažnej vody |
Pomôcky
1 kuchynský robot |
Nutričné hodnoty
117
Kalórie
23 g
Sacharidy
0 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Rozpustite droždie
Droždie, vodu a cukor miešajte, kým sa cukor a droždie úplne nerozpustia. nechajte zakryté na teplom mieste 10 minút.
Hotovo
2.
Uhnetieme cesto
Preosejte múku a mieste ju s droždím asi 10 minút (môžete to urobiť ručne alebo pomocou kuchynského robota). Cesto prikryte a nechajte kysnúť približne 1 hodinu.
Hotovo
3.
Vytvarujte rolky
Cesto opäť dobre vymiesime, vytvarujeme do tvaru valčeka a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Z cesta vytvarujte malé, mierne obdĺžnikové valčeky a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Opäť ho prikryte a nechajte kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Hotovo
4.
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.
Pečenie rožkov
Cesto pokvapkajte trochou vody a zľahka poprášte múkou. Pečieme asi 20 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.