Červená kapusta
Super jednoduché
Červená kapusta je zimná klasika
Červená kapusta je pravdepodobne jednou z najobľúbenejších príloh Nemcov. Najmä na jeseň a v zime sa farebná a zdravá kapusta jednoducho hodí ku všetkému. Či už ide o vegánsku pečienku, bravčovú panenku alebo šťavnaté kačacie prsia: červená kapusta ako príloha je dokonalá. Nemyslíte? A práve preto máme pre vás náš super jednoduchý recept na prípravu červenej kapusty. Samozrejme, s ovocnými tónmi jabĺk a bobkovým listom – ako ináč.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1hlávka červenej kapusty | |
1 červené jablko | |
1 bobkový list | |
5 klinčekov | |
5 bobúľ borievky | |
50 g masla | |
100 ml jablkovej šťavy | |
1polievková lyžica cukru | |
1polievková lyžica soli |
Pomôcky
1 Čajové vrecúško voliteľné | |
Kuchynský robot voliteľné | |
Jednorazové rukavice |
Nutričné hodnoty
130
Kalórie
12 g
Sacharidy
7 g
Tuky
2 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Jablko ošúpeme, odstránime semená a nakrájame na kocky. Ošúpeme a nadrobno nasekáme cibuľu. Z červenej kapusty odstránime vonkajšie listy. Kapustu rozštvrtíme a vykrojíme stopku. Kapustu nakrájame v kuchynskom robote alebo ostrým veľkým nožom na veľmi tenké pásiky. Červenú kapustu posypeme soľou a cukrom a dôkladne ju ručne premiešajme.
Hotovo
2.
Uvarte červenú kapustu
Rozpustíme maslo. Osmažte na ňom jablko a cibuľu, kým cibuľa nie je priesvitná. Postupne pridávajte červenú kapustu (po krátkom čase sa rozpadne). Pridajte jablkovú šťavu. Pridáme bobule borievky a klinčeky v čajovom vrecúšku a bobkový list jednotlivo. Červenú kapustu varte približne 40 minút, kým nezmäkne.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.