Červená kapusta

Červená kapusta je zimná klasika

Červená kapusta je pravdepodobne jednou z najobľúbenejších príloh Nemcov. Najmä na jeseň a v zime sa farebná a zdravá kapusta jednoducho hodí ku všetkému. Či už ide o vegánsku pečienku, bravčovú panenku alebo šťavnaté kačacie prsia: červená kapusta ako príloha je dokonalá. Nemyslíte? A práve preto máme pre vás náš super jednoduchý recept na prípravu červenej kapusty. Samozrejme, s ovocnými tónmi jabĺk a bobkovým listom – ako ináč.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1hlávka červenej kapusty
1 červené jablko
1 bobkový list
5 klinčekov
5 bobúľ borievky
50 g masla
100 ml jablkovej šťavy
1polievková lyžica cukru
1polievková lyžica soli
Pomôcky
1 Čajové vrecúško voliteľné
Kuchynský robot voliteľné
Jednorazové rukavice

Nutričné hodnoty

130 Kalórie
12 g Sacharidy
7 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Jablko ošúpeme, odstránime semená a nakrájame na kocky. Ošúpeme a nadrobno nasekáme cibuľu. Z červenej kapusty odstránime vonkajšie listy. Kapustu rozštvrtíme a vykrojíme stopku. Kapustu nakrájame v kuchynskom robote alebo ostrým veľkým nožom na veľmi tenké pásiky. Červenú kapustu posypeme soľou a cukrom a dôkladne ju ručne premiešajme.
Hotovo
2.

Uvarte červenú kapustu

Rozpustíme maslo. Osmažte na ňom jablko a cibuľu, kým cibuľa nie je priesvitná. Postupne pridávajte červenú kapustu (po krátkom čase sa rozpadne). Pridajte jablkovú šťavu. Pridáme bobule borievky a klinčeky v čajovom vrecúšku a bobkový list jednotlivo. Červenú kapustu varte približne 40 minút, kým nezmäkne.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF