Bravčová panenka v slaninke
Super jednoduché
Panenka v slaninke, čo viac dodať?
Dnes je na našom jedálnom lístku bravčová panenka v slanine. Výborné jedlo, najmä keď hľadáme skvelý hlavný chod na Štedrý večer alebo iné sviatky. Malé balíčky sa rýchlo zviažu a upečú. Nechajte ich upiecť v rúre a potom je čas dať ich na tanier. K tomuto receptu sa výborne hodí červená kapusta a zemiaková príloha. Pripravte si vlastnú hostinu! Tip: Tu uvedené porcie vychádzajú z priemerného množstva 150 g mäsa na osobu na hlavný chod. Samozrejme, môžete to upraviť podľa potreby.
Suroviny
Vyberte počet porcií
450 g bravčovej panenky | |
6plátkov prosciutta | |
6vetvičiek rozmarínu | |
1polievková lyžica masla | |
2 strúčiky cesnaku | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Forma na pečenie | |
Kuchynský špagát |
Nutričné hodnoty
278
Kalórie
1 g
Sacharidy
11 g
Tuky
44 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Opláchnite mäso pod studenou vodou. V prípade potreby odstráňte tuk a striebornú kožu. Rozmarín umyte a osušte. Cesnak ošúpte.
Hotovo
2.
Pripravte mäso
Bravčovú panenku nakrájajte na približne 5 cm hrubé kúsky. Dochutíme z oboch strán soľou a korením. Okolo každého mäsa omotajte plátok prosciutta a pomocou kuchynského motúza ho zviažte do balíčka s vetvičkou rozmarínu.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 200 °C zhora zdola.
Hotovo
4.
Mäso opečte
Na panvici rozohrejte maslo a cesnak. Bravčové mäso opečte z každej strany asi 3 minúty. Potom ho vložte do zapekacej misy a nechajte piecť v rúre. Presný výsledok: Pri teplote uprostred mäsa 58-62 °C je mäso jemne ružové, pri 65 °C je prepečené.
Hotovo
Poznámky
Z výpeku z panvice môžete pripraviť pikantnú omáčku k bravčovej panenke s použitím trochy vody, škrobu a korenia.
Namiesto prosciutta môžete použiť aj slaninu, bresaolu alebo inú šunku.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.