Vyprážaná bedľa
Bedľa ako rezeň? Samozrejme!
Vyprážaná bedľa je obľúbenou alternatívou klasických rezňov. Prečo? Pretože – ako už názov napovedá – sú pripravené z klobúka huby bedle. Obrovský klobúk tejto huby má orechovú arómu a so svojou chrumkavou kôrkou je skutočným konkurentom svojich mäsitých kolegov. Mimochodom, vedel si, že bedľa je jednou z najväčších húb? Ideálne vhodná na dokonalé rezne, čo povieš? Ak si teraz dostal chuť na chrumkavý rezeň z bedle, priprav si ho podľa nášho receptu!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 bedle | |
100 ml sójového mlieka prípadne vody | |
2PL múky | |
100 g strúhanky | |
2PL rastlinného oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
252
Kalórie
31 g
Sacharidy
7 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava húb
Očistite bedle a opatrne odkrúťte stonku alebo ju odrežte.
Hotovo
2.
Príprava prezlí
Rozšľahajte sójové mlieko a múku. Dochuťte soľou a korením. Do samostatnej misky dajte strúhanku.
Hotovo
3.
Obaľovanie
Klobúky bedlí najskôr obaľte v múčnej zmesi a potom v strúhanke.
Hotovo
4.
Vyprážanie
Rozpáľte panvicu s rastlinným olejom a opekajte bedľové rezne z oboch strán 3-5 minút, kým nebude povrch chrumkavý.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.