Sušené mäso na ázijsky spôsob
Sušené mäso s dotykom Ázie
Iný pohľad na americkú klasiku, to je sušené mäso na ázijský spôsob. Hovädzie Jerky je sušené hovädzie mäso. Väčšinou sa jednoducho dochucuje soľou. V tomto recepte však dodáte chudému hovädziemu filé ostrý a pikantný ázijský nádych. Sušenie v sušičke umožňuje šetrnú prípravu mäsa a zachovanie všetkých živín. Či už na cestách, alebo ako občerstvenie na gauči: pre všetkých milovníkov mäsa to bude určite nový vrchol v “sladkej taške”. Prečo to nevyskúšať hneď teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g hovädzieho mäsa (chudého) | |
30 g citrónovej trávy | |
2 strúčiky cesnaku | |
2PL hnedého cukru | |
1ČL práškového korenia dostupné v Asia Market | |
1ČL kurkumy | |
1 ČL chilli vločiek | |
2PL rastlinného oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Susička |
Nutričné hodnoty
172
Kalórie
2 g
Sacharidy
6 g
Tuky
26 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte mäso
Hovädzie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte. V prípade potreby odstráňte striebornú kožu a tuk a rovnomerne nakrájajte na plátky hrubé približne 4 mm.
Hotovo
2.
Pripravte marinádu
Citrónovú trávu umyte, cesnak ošúpte a oboje nahrubo nasekajte. Zmiešajte s cukrom, práškovým korením Füng, kurkumou, chilli vločkami, olejom, soľou a korením a mäso v marináde chladte aspoň 2 hodiny.
Hotovo
3.
Sušenie mäsa
Umiestnite hovädzie mäso na police sušičky a sušte ho pri teplote 50 °C počas 5 hodín.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.