Čokoládová pena z avokáda
Super jednoduché
Čokoládová pena ako netradičná pochúťka
Avokádová čokoládová pena je neuveriteľne krémová a zdravšia ako klasický čokoládový puding alebo čokoládová pena. Perfektná alternatíva pre všetkých, ktorí sa stravujú vedome alebo chcú len vyskúšať niečo nové. Pre väčšiu chrumkavosť pridáme pár opražených lieskových orieškov. Všetko je za pár minút pripravené na lyžici na ochutnanie. Najvyšší čas, aby ste vyskúšali náš recept. Sú vašou slabosťou sladké pokušenia? Potom sa pozrite na mnohé naše ďalšie recepty na dezerty a nájdite si svoj obľúbený!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 avokáda | |
40 g kakaa na pečenie | |
3lyžice agávového sirupu | |
60 ml kokosového mlieka alebo inej alternatívy mlieka | |
1 vanilkový struk | |
40 g lieskových orieškov |
Pomôcky
1 Mixér |
Nutričné hodnoty
672
Kalórie
35 g
Sacharidy
53 g
Tuky
8 g
Bielkoviny
Postup
1.
Opražte lieskové orechy
Lieskové oriešky nahrubo nasekajte a opražte ich na panvici na strednom ohni asi 5 minút bez pridania tuku, kým nepocítite orieškovú vôňu a jemne nezhnednú.
Hotovo
2.
Pripravíme si suroviny
Avokádo rozpolíme, odkôstkujeme a dužinu vydlabeme (najlepšie lyžicou). Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a dužinu vyškrabte tupou stranou noža.
Hotovo
3.
Zmiešajte avokádovú čokoládovú penu
Avokádo, vanilku, kokosové mlieko, agávový sirup a kakao vložte do mixéra a rozmixujte do hladka na krém. Rozdelíme do misiek a na vrch dáme lieskové orechy.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.