Vegásnke kapustové závitky

Kapustové závitky: Vymeňte mäsovú klasiku, za vegánsku verziu

Kapustové závitky sú jedným z najobľúbenejších jedál v mnohých kuchyniach po celom svete. Tradične plnené mletým mäsom a obalené v mäkučkom liste kapusty, tento pokrm je známy svojou bohatou chuťou a sýtosťou. Ale čo keď by sme tradičný recept premenili na niečo nové, niečo zdravšie a vegánske? Predstavujeme vám vegánske kapustové závitky – chutný a zdravý spôsob, ako si vychutnať tento klasický pokrm bez mäsa.

Prejsť na recept

Vegánske kapustové závitky sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí hľadajú zdravé a etické alternatívy k tradičným jedlám. Bez mäsa, tieto závitky sú nielen ľahké na trávenie, ale tiež obsahujú množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre udržiavanie zdravého životného štýlu. Okrem toho, ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo je ideálne pre rušné dni.

Jednoduchosť prípravy

Príprava vegánskych kapustových závitkov je jednoduchá a nevyžaduje špeciálne zručnosti šéfkuchárov. Základom sú kvalitné suroviny – kapusta, vegánske mleté mäso, mrkva a pór. Tieto ingrediencie sú dostupné v každom obchode a ich príprava je rýchla a bezproblémová. Závitky môžete piecť v rúre, no ak si chcete prípravu ešte viac uľahčiť, vyskúšajte multifunkčného pomocníka GrandPrix. Nepoznáte ho? Potom si prečítajte náš článok, kde sme tohto kuchynského génia predstavili: GrandPrix: Využite ho na maximum!

Vegánske kapustové závitky a ich benefity

Tieto vegánske závitky sú nielen chutné, ale aj plné benefitov pre zdravie. Kapusta je známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a obsahom vitamínu C, zatiaľ čo vegánske mleté mäso je bohaté na rastlinné proteíny. Mrkva pridáva sladkosť a je zdrojom betakaroténu, pór zasa dodáva jedinečnú chuť a je dobrým zdrojom vitamínu K.

Doporučené prílohy a omáčky

Vegánske kapustové závitky môžete podávať s rôznymi prílohami a omáčkami. Vynikajúci sú napríklad s čerstvým zeleninovým šalátom, alebo s plackami z celozrnnej múky. Pokiaľ ide o omáčky, skúste ich podávať s paradajkovou omáčkou alebo s vegánskym jogurtovým dresingom s bylinkami.

Dobrú chuť

Vegánske kapustové závitky sú skvelým príkladom toho, ako môžeme prispôsobiť tradičné recepty modernému a zdravému spôsobu stravovania. Sú jednoduché na prípravu, plné chuti a poskytujú množstvo zdravotných benefitov. Tak prečo ich nevyskúšať už dnes? Alebo sa chcete inšpirovať niečím iným? Potom navštívte náš archív receptov.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1porcia vegánskeho mletého mäsa
5 veľkých listov bielej kapusty
2 mrkvy
1/4stonky póru
1PL horčice
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
Balvnený povrázok na viazanie mäsa

Produkty Klarstein pre hobby kuchárov

Nutričné hodnoty

225 Kalórie
35 g Sacharidy
3 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Náplň

Ošúpte a nastrúhajte mrkvu (v prístroji GrandPrix na rýchlosti 8 počas 10 sekúnd). Pór umyte, rozštvrťte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Všetko pridajte k vegánskemu mletému mäsu a vymiešajte na plnku, ktorá sa dá formovať. V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
Hotovo
2.

Pripravte kapustové závitky

Z hlávky odstráňte kapustné listy, umyte ich a vykrojte stonku v tvare písmena V. Pripravte si veľký hrniec s vriacou vodou a misu s ľadovou. Kapustné listy blanšírujte jednotlivo vo vriacej vode približne 30 sekúnd a potom ich opláchnite v ľadovej vode. Takto docielite, že budú pružné. Do stredu každého kapustného listu dajte približne 2 veľké polievkové lyžice náplne a kapustný list zrolujte ako burrito. Zviažte kuchynským povrázkom.
Hotovo
3.

Uvarte kapustové závitky

Kapustové závitky smažte na panvici alebo varte v pare v parnom koši GrandPrix približne 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF