Vegánska čokoládová zmrzlina
Super jednoduché
Vegánska čokoládová zmrzlina zo zmrzlinovača
Vegánska čokoládová zmrzlina? Vedeli ste, že jej príprava je veľmi jednoduchá? Samozrejme, že ju môžete pripraviť s alternatívou mlieka a smotany. Myslíme si však, že táto verzia s aquafabou a 70 % vegánskou čokoládou má naozaj krémovú konzistenciu. Aquafaba je voda z cíceru a je skvelá na šľahanie, podobne ako vyšľahané bielka. S ňou a rozpustenou čokoládou už nič nestojí v ceste vegánskemu pôžitku zo zmrzliny zo zmrzlinovača. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept hneď teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 g aquafaby – vegánsky vaječný bielok Voda z cíceru | |
100 g vegánskej horkej čokolády 70 % obsah kakaa | |
30 g práškového cukru | |
2PL kakaa na pečenie | |
1štipka soli |
Pomôcky
Zmrzlinovač |
Nutričné hodnoty
350
Kalórie
42 g
Sacharidy
16 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Rozpustite 80 g čokolády vo vodnom kúpeli. Zvyšok čokolády nasekajte. Akvafabu vyšľaháme so soľou do tuha.
Hotovo
2.
Miešajte zmrzlinovú zmes
Do aquafaby preosejte práškový cukor a kakao na pečenie a vmiešajte ich do zmesi. Vmiešajte čokoládu, kým nevznikne homogénna hmota.
Hotovo
3.
Zmrazte zmrzlinovú zmes
Zmrzlinovú zmes vložte do zmrzlinovača a mrazte približne 35 minút. Posledné 2 minúty primiešajte zvyšnú čokoládu. Vychutnajte si ihneď alebo uložte do mrazničky. Pred konzumáciou nechajte približne 15 minút rozmraziť.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.