Vegánska čokoládová zmrzlina

Vegánska čokoládová zmrzlina zo zmrzlinovača

Vegánska čokoládová zmrzlina? Vedeli ste, že jej príprava je veľmi jednoduchá? Samozrejme, že ju môžete pripraviť s alternatívou mlieka a smotany. Myslíme si však, že táto verzia s aquafabou a 70 % vegánskou čokoládou má naozaj krémovú konzistenciu. Aquafaba je voda z cíceru a je skvelá na šľahanie, podobne ako vyšľahané bielka. S ňou a rozpustenou čokoládou už nič nestojí v ceste vegánskemu pôžitku zo zmrzliny zo zmrzlinovača. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept hneď teraz!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g aquafaby – vegánsky vaječný bielok Voda z cíceru
100 g vegánskej horkej čokolády 70 % obsah kakaa
30 g práškového cukru
2PL kakaa na pečenie
1štipka soli
Pomôcky
Zmrzlinovač

Nutričné hodnoty

350 Kalórie
42 g Sacharidy
16 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Rozpustite 80 g čokolády vo vodnom kúpeli. Zvyšok čokolády nasekajte. Akvafabu vyšľaháme so soľou do tuha.
Hotovo
2.

Miešajte zmrzlinovú zmes

Do aquafaby preosejte práškový cukor a kakao na pečenie a vmiešajte ich do zmesi. Vmiešajte čokoládu, kým nevznikne homogénna hmota.
Hotovo
3.

Zmrazte zmrzlinovú zmes

Zmrzlinovú zmes vložte do zmrzlinovača a mrazte približne 35 minút. Posledné 2 minúty primiešajte zvyšnú čokoládu. Vychutnajte si ihneď alebo uložte do mrazničky. Pred konzumáciou nechajte približne 15 minút rozmraziť.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF