Grécky šalát
Super jednoduché
Grécko to je slnko, more a grécky šalát
Grécky šalát s krémovým syrom feta, olivami a cibuľou. Táto kombinácia je skutočnou klasikou medzi šalátmi. Nemali by ste ho podceňovať! Preto sme pre vás pripravili tento rýchly a jednoduchý recept s našou rovnako jednoduchou zálievkou. Zabaľte si ho do práce, občerstvite sa ním len tak alebo ho použite ako predjedlo či prílohu na večeri s gréckou tematikou. Hneď vieme, ktorá pesnička bude hrať ako prvá. Jediné, čo môžeme dodať, je: grécke víno…
Suroviny
Vyberte počet porcií
1hlava Lollo Bianco prípadne iný listový šalát | |
200 g koktailových paradajok | |
200 g čiernych olív vykôstkované | |
1 červená cibuľa | |
200 g syra feta | |
1/2 uhorky | |
1 citrón | |
2PL olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
389
Kalórie
7 g
Sacharidy
35 g
Tuky
11 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Paradajky, uhorky a šalát umyte. Ošúpte cibuľu a osušte olivy. Šalát nakrájajte na kúsky. Uhorku prekrojte pozdĺžne na polovicu a potom na tenké plátky. Paradajky prekrojte na polovicu. Cibuľu rozpoľte a nakrájajte na tenké pásiky.
Hotovo
2.
Pripravte dresing
Nastrúhajte kôru z citróna a vytlačte z neho šťavu. Zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením.
Hotovo
3.
Šalát naaranžujte
Všetky prísady vložte do šalátovej misy. Zalejte dresingom a dobrú chuť.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.