Kuracia panvica s brokolicou

Zdravá a rýchla kuracia panvice so zeleninou

Kuracia panvica s brokolicou je pre nás rýchlym, jednoduchým a zdravým jedlom, keď sa nám nechce variť. Či už ako rýchle jedlo po práci, predpripravené jedlo na ďalšie dni alebo cez víkend ako zdravá rovnováha k iným hostinám. Táto panvica je pripravená len za 30 minút, je chrumkavá, svieža a veľmi zdravá. Doprajte si túto vitamínovú a bielkovinovú bombu a obmieňajte ju podľa svojich predstáv!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g kuracích pŕs
100 g hrášku
3 jarné cibuľky
2lyžice rastlinného oleja
1zväzok koriandra
70 ml zeleninového vývaru
3lyžice sójovej omáčky
1lyžička kari korenia nepovinné
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

319 Kalórie
13 g Sacharidy
10 g Tuky
41 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Kuracie prsia opláchneme v studenej vode a nakrájame na kúsky. Brokolicu umyjeme a odrežeme ružičky od stonky. Umyjeme hrášok. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na jemné kolieska. Koriander umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
Hotovo
2.

Blanšírovanie zeleniny

Brokolicu a hrášok varíme v dostatočnom množstve osolenej vody asi 3 minúty a potom ich opláchneme (môžno to urobiť v studenej vode alebo v ľadovom kúpeli).
Hotovo
3.

Smaženie

Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a kuracie mäso na ňom opekáme približne 4 minúty. Zjemníme zeleninovým vývarom a sójovou omáčkou. Pridáme hrášok, brokolicu, koriander a jarnú cibuľku a všetko opekáme asi 7 minút, kým sa tekutina takmer nevyvarí. Dochutíme kari, soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF