Cisársky trhanec

Rakúska klasika – cisársky trhanec

Cisársky trhanec je pravdepodobne najznámejší rakúsky dezert. Husté palacinkové cesto (v Rakúsku nazývané aj palatschinken) s hrozienkami sa smaží na veľkej panvici a potom sa rozdeľuje na malé chutné kúsky. Povrch posypeme práškovým cukrom, lahodnou vanilkovou omáčkou, kompótom alebo jablkovým pyré: Kto by odolal? Dnes tu pre vás máme rýchly a jednoduchý recept. Máte radi palacinky a jedlá z palacinkového cesta? Potom by ste určite mali vyskúšať naše tvarohové palacinky, blini alebo red velvet palacinky!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
140 g múky
50 g cukru
4 vajcia
150ml mlieka
50 g hrozienok
1lyžička prášku do pečiva
30 g masla
1štipka soli
20 g práškového cukru
Pomôcky
1 1 veľká panvica

Nutričné hodnoty

375 Kalórie
54 g Sacharidy
13 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava cesta

Oddelíme vajcia. Žĺtky zmiešame s cukrom, múkou, práškom do pečiva a mliekom. Necháme odstáť 10 minút.
Hotovo
2.

Vyšľahajte bielky

Bielky vyšľaháme so soľou do tuha a opatrne ich vmiešame do cesta. Prídáme hrozienka.
Hotovo
3.

Pečenie

Na panvici rozpustíme polovicu masla. Vlejeme cesto a necháme ho stuhnúť. Raz obrátime rozdelíme na malé kúsky a pridáme zvyšné maslo. Podávame s práškovým cukrom a vanilkovou omáčkou, kompótom alebo jablkovým pyré.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF
Značky