Lososové crostini

Perfektné doplnenie vianočného menu – lososové crostini

Lososové crostini ako sofistikované predjedlo k vianočnému menu. Na túto malú pastvu pre oči sa nebudete vedieť prestať dívať! Ale sú také jednoduché: Bageta so smotanovým syrom a údeným lososom, uhorka a kúsok manga. Zvláštnosťou je tvar malej jedličky s hviezdičkami, ktorú vyrobíme veľmi ľahko a rýchlo. Ukážeme vám, ako sa to robí.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 malá bageta
150 g smotanového syra
200 g údeného lososa
1 uhorka
1 mango
1 strúčik cesnaku
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
12 Špáradlo na zuby
1 malú vykrajovačku na hviezdičky voliteľné

Nutričné hodnoty

101 Kalórie
12 g Sacharidy
3 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Bagetu nakrájajte na 12 plátkov hrubých približne 2 cm. Cesnak ošúpte. Mango rozkrojte od jadra a vykrojte 12 malých hviezdičiek (prípadne nakrájajte ostrým nožom). Uhorku umyte a nastrúhajte, resp. nakrájajte na jemné kolieska.
Hotovo
2.

Bagetu opečte dochrumkava

Plátky bagety opečte na panvici na strednom ohni na olivovom oleji z oboch strán dozlatista a potom ich potrite cesnakom.
Hotovo
3.

Na vrch položte lososové crostini

Plátky bagety potrite smotanovým syrom, osoľte a okoreňte a položte na ne plátok údeného lososa. Na špáradlo navlečte plátok uhorky v postupne sa rozširujúcich pruhoch zľava doprava, aby ste vytvorili jedličku. Na plátok bagety napichnite hviezdičku. Opakujte so všetkými plátkami bagety.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF