Lososové crostini
Super jednoduché
Perfektné doplnenie vianočného menu – lososové crostini
Lososové crostini ako sofistikované predjedlo k vianočnému menu. Na túto malú pastvu pre oči sa nebudete vedieť prestať dívať! Ale sú také jednoduché: Bageta so smotanovým syrom a údeným lososom, uhorka a kúsok manga. Zvláštnosťou je tvar malej jedličky s hviezdičkami, ktorú vyrobíme veľmi ľahko a rýchlo. Ukážeme vám, ako sa to robí.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 malá bageta | |
150 g smotanového syra | |
200 g údeného lososa | |
1 uhorka | |
1 mango | |
1 strúčik cesnaku | |
2lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
12 Špáradlo na zuby | |
1 malú vykrajovačku na hviezdičky voliteľné |
Nutričné hodnoty
101
Kalórie
12 g
Sacharidy
3 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Bagetu nakrájajte na 12 plátkov hrubých približne 2 cm. Cesnak ošúpte.
Mango rozkrojte od jadra a vykrojte 12 malých hviezdičiek (prípadne nakrájajte ostrým nožom). Uhorku umyte a nastrúhajte, resp. nakrájajte na jemné kolieska.
Hotovo
2.
Bagetu opečte dochrumkava
Plátky bagety opečte na panvici na strednom ohni na olivovom oleji z oboch strán dozlatista a potom ich potrite cesnakom.
Hotovo
3.
Na vrch položte lososové crostini
Plátky bagety potrite smotanovým syrom, osoľte a okoreňte a položte na ne plátok údeného lososa. Na špáradlo navlečte plátok uhorky v postupne sa rozširujúcich pruhoch zľava doprava, aby ste vytvorili jedličku. Na plátok bagety napichnite hviezdičku. Opakujte so všetkými plátkami bagety.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.