Syrové Fondue
Super jednoduché
Roztopte syr a užite si syrové fondue
Syrové fondue je slovné spojenie, pri ktorom sa mnohým zbiehajú slinky v ústach. Všakovaké dobroty, ktoré možno namáčať do krémového roztopeného syra. To je skvelý objav! V našom internetovom obchode nájdete množstvo nádob na fondue, ktoré vám spríjemnia fondue večer a udržia syr pekne teplý. V tomto recepte vám prezradíme, ako zabezpečiť, aby bol váš syr pekný tekutý a nie tuhý. Veľa zábavy!
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 ml bieleho vína | |
300 g Gruyère | |
500 g Bergblumenläse (horský kvetinový syr) | |
100 g čedaru | |
1PL škrobu |
Pomôcky
Hrniec na syrové fondue |
Nutričné hodnoty
788
Kalórie
2 g
Sacharidy
57 g
Tuky
59 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte syrové fondue
V hrnci priveďte do varu biele víno. Syr nastrúhame a postupne vmiešame do bieleho vína, kým sa všetok neroztopí. Škrob vymiešame s 2 lyžicami vody dohladka a pridáme k syrovej zmesi. Za stáleho miešania počkáme, kým sa všetko dobre neprepojí.
Hotovo
2.
Prelievanie a namáčanie
Nalejte syrovú zmes do nádoby na fondue a namáčajte.
Hotovo
Poznámky
Ak do fondue namáčate chlieb, radšej ho rozlomte, než aby ste ho nakrájali: takto je povrch nepravidelnejší a zmestí sa do neho oveľa viac syra.
Pri správnom syre vždy záleží na chuti. Ak si nie ste istí, nechajte si poradiť so správnym výberom syrov pri pulte so syrmi alebo na trhu.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.