Zelený šalát so špargľou
Super jednoduché
Obohaťte zelený šalát špargľou
Šalát so zelenou špargľou je ideálny na jar a leto. Chrumkavá zelená špargľa v kombinácii s polníčkom, vlašskými orechmi, pikantnou fetou a mnohými ďalšími zdravými a zelenými ingredienciami. Či už ako hlavný chod alebo ako príloha na grilovačku či letné jedlo: tento šalát je naozaj dobrý v každej podobe. Nechajte sa prekvapiť vzrušujúcou kombináciou ingrediencií a vychutnajte si tento letný šalát!
Suroviny
Vyberte počet porcií
6tyčiniek zelenej špargle | |
150 g polníčka | |
2 jarné cibuľky | |
100 g fety | |
1/2 uhorky | |
80 g eidamu | |
1/4zväzku čerstvej petržlenovej vňate | |
30 g vlašských orechov | |
1ČL olivového oleja | |
1ČL citrónová šťava | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
137
Kalórie
5 g
Sacharidy
10 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravíme si suroviny
Špargľu umyjeme a nakrájame na 3 cm dlhé kúsky. Jarnú cibuľku umyte a nakrájajte na jemné kolieska. Uhorku umyte a nakrájajte na malé kúsky. Fetu necháme odkvapkať a rozdrobíme. Polníček umyte a sceďte.
Hotovo
2.
Pripravte orechy
Vlašské orechy opražte na panvici na strednom ohni cca 5 minút bez pridania oleja. Nasekajte nahrubo.
Hotovo
3.
Špargľu opečte
Do panvice dáme rastlinný olej a špargľu opekáme zo všetkých strán na vysokej teplote asi 3 minúty.
Hotovo
4.
Šalát podávame
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.