Grilované broskyne
Super jednoduché
Luxusné grilované broskyne sú dokonalý dezert
Grilované broskyne sú naozaj jednoduché, nevšedné a priamo z grilu vykúzlite jednoduchý a dômyselný dezert. Znie to zaujímavo? Aj to v skutočnosti také je! Naše grilované broskyne kombinujeme s fetou a čerstvou bazalkou. Chuťová kombinácia, ktorú si určite obľúbite! Na grile necháme povrch broskýň trochu skaramelizovať a potom ich nepriamo opečieme. Chceli by ste to trochu ozvláštniť? Tak prečo ku grilovanej broskyni nepodávať kopček vanilkovej zmrzliny, pasuje to k sebe skvele!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 broskyne | |
2 lyžice agávového sirupu | |
1 limetka | |
100 g feta syra | |
4vetvičky čerstvej bazalky |
Pomôcky
Gril | |
Alobal |
Nutričné hodnoty
137
Kalórie
16 g
Sacharidy
5 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte suroviny
Broskyne dôkladne umyte a osušte. Rozpolte ich a odstráňte ôstku. Rozdrobte fetu. Kôru z limetky nastrúhajte a potom z nej vytlačte šťavu. Bazalku umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Hotovo
2.
Marinujte broskyne
Z agávového sirupu, limetkovej šťavy a kôry urobte sladkú marinádu. Rezné plochy broskýň potrieme polovicou marinády. Na grilovanie broskýň: Pripravte gril na vysoké priame i nepriame teplo. Broskyne poukladáme reznou stranou nadol na mriežku a grilujeme asi 2 minúty. Otočte o 45-90°, aby ste vytvorili charakteristické grilovacie značky. Odstráňte z grilu.
Hotovo
3.
Na grilovanie broskýň
Pripravte gril na vysoké priame i nepriame teplo. Broskyne poukladáme reznou stranou nadol na mriežku a grilujeme asi 2 minúty. Otočte o 45-90°, aby ste vytvorili charakteristické grilovacie značky. Odstráňte z grilu.
Hotovo
4.
Ozdobte broskyne
Vytvorte misku z hliníkovej fólie. Vložte do nej broskyne. Nalejte zvyšnú marinádu, fetu a bazalku. Grilujte na nepriamej zóne grilu asi 15 minút, kým feta nezmäkne.
Hotovo
Poznámky
Tento recept si môžete pripraviť s grilom s vekom a dvomi tepelnými zónami.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.