Raclette zemiaky s tuniakom
Super jednoduché
Vynikajúce raclette zemiaky
Raclette zemiaky s tuniakom – Máte chuť na výdatné jedlo z raclette grilu? Potom pre vás máme presne to pravé. Zemiaky, tuniak, cibuľa a aromatický syr sa spoja vo vašej malej panvičke, aby vytvorili skutočne výdatnú pochúťku pre vaše jazýčky. Aby nebolo jedlo príliš suché, odporúčame našu vegánsku kyslú smotanu. Prípadne môžete vyskúšať aj jemne pikantný wasabi dip. Ako vždy pri raclette, aj tu platí: Dáme vám nápady – to, čo urobíte s panvičkou, je úplne na vašej kreativite!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 veľké zemiaky uvarené a ošúpané | |
1/2 červenej cibule | |
1konzerva tuniaka vo vlastnej šťave | |
1porcia kyslej smotany | |
4plátky syra raclette | |
1/4zväzku pažítky | |
soľ a korenie na dochutenie |
Pomôcky
Raclette gril s panvicami |
Nutričné hodnoty
111
Kalórie
9 g
Sacharidy
6 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Zemiaky nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Tuniaka osušíme a nahrubo vidličkou rozdrobíme. Pažítku umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
Hotovo
2.
Naplňte panvice
Do panvíc navrstvite zemiaky, tuniaka, cibuľu a kyslú smotanu. Dochutíme soľou, korením a prikryjeme plátkom syra.
Hotovo
3.
Pripravte panvice
Panvice vložte do raclette grilu a pečte približne 10 minút do požadovaného stupňa zhnednutia. Navrch dajte pažítku a vychutnajte si to.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá jednej panvičke.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.